ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Τελικό Exit Poll – Μείωση του ποσοστού της ΝΔ αλλά άνετη αυτοδυναμία – Ανεβαίνει η Ελληνική Λύση – Σίγουρα 5η δύναμη οι «Σπαρτιάτες»

Τι ψήφισαν όσοι αποφάσισαν τελευταία στιγμή: Το 12,7% επέλεξε τους «Σπαρτιάτες»

Τελικό Exit Poll – Μείωση του ποσοστού της ΝΔ αλλά άνετη αυτοδυναμία – Ανεβαίνει η Ελληνική Λύση – Σίγουρα 5η δύναμη οι «Σπαρτιάτες»

Οι «Σπαρτιάτες», ο νέος πρωταγωνιστής της ελληνικής πολιτικής ζωής, με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, έναν αυτοδημιούργητο βετεράνο της πολιτικής κονίστρας του τόπου (ήταν υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων του Β.Λεβέντη στις εθνικές εκλογές του 2019) αποδεικνύονται ένα εξαιρετικά πολυσυλλεκτικό κόμμα, βάσει και του επικαιροποιημένου exit poll θα είναι μέσα στην Βουλή ως πέμπτο κόμμα.

Όμως το έχει πλησιάσει πολύ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (βασικά είναι στο ίδιο επίπεδο) και ως έβδομο κόμμα εισέρχεται και η Νίκη.

Η Πλεύση Ελευθερίας ίσως εισέλθει ως όγδοο κόμμα και εκτός σίγουρα η ΜεΡΑ25.

Αναλυτικά, βάσει το exit poll τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ: 39-42%,
ΣΥΡΙΖΑ: 16,3-19,3%
ΠΑΣΟΚ 11,2-13,2%
ΚΚΕ: 6,5-8,5%
Ελληνική Λύση: 3,6-5,6%
Νίκη: 2,7-4,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,1-4,1%
ΜέΡα 25: 1,4-3,4%
Σπαρτιάτες: 3,6-5,6%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει και το στοιχείο για το πώς ψήφισαν στις εκλογές όσοι αποφάσισαν ποιο κόμμα θα στηρίξουν τις τελευταίες δύο με τρεις μέρες.

Συγκεκριμένα το 18,8% των ερωτηθέντων ψήφισε ΝΔ, ενώ το 16,1% ΣΥΡΙΖΑ. Εντύπωση προκαλεί το 12,7% που συγκεντρώνει το κόμμα Σπαρτιάτες γεγονός που εξηγεί και το μεγάλο ποσοστό που του δίνουν τα Exit poll.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί και πέρα ΠΑΣΟΚ επέλεξε το 11,4%, ΚΚΕ το 10,4%, Ελληνική Λύση το 7,4%, ΜεΡΑ25 το 5,8%, Πλεύση Ελευθερίας το 5,3% και τέλος Νίκη το 4,4%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.