«Τον κρατούσαν»: Γιατί ο Γ.Πατούλης ήταν από τους πρώτους στόχους του Predator

Μετά από επικοινωνία με Π.Μαρινάκη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος - Στηρίζει Ν.Χαρδαλιά και η πρώην σύζυγός του

«Τον κρατούσαν»: Γιατί ο Γ.Πατούλης ήταν από τους πρώτους στόχους του Predator

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να «κάνει πίσω» και να μην το πάει «μέχρι τέλους», όπως διέρρεε σχετικά. 

Έτσι, λίγη ώρα αφότου ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το χρίσμα του Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής, ο Γ.Πατούλης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, κάτι που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα. Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε λίγη ώρα αφότου μίλησε με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανέφερε ότι θα είναι πάντα στην παράταξη και πως ουδέποτε είχε την πρόθεση να αντιταχθεί και να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Γιατί όμως ο Γιώργος Πατούλης άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες άποψη; Τονίζουμε εκ νέου ότι ο ίδιος διέρρεε όλο το Σαββατοκύριακο ότι θα κατεβεί κανονικά υποψήφιος ακόμη και αν το Μαξίμου στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Γιώργος Πατούλης, όπως και η πρώην σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που παρακολουθούσαν με το Predator. Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει σχετικά (όπως και τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ που είδαν το όνομά τους στις λίστες), ωστόσο το Μαξίμου διέρρεε τις τελευταίες ώρες ότι αν δεν κάνει πίσω τότε υπάρχουν… αρκετά πραγματάκια που ίσως ενδιαφέρουν τους Εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα είχαν γίνει προειδοποιήσεις για μια σειρά υποθέσεων οικονομικού περιεχομένου της Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες «θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο έρευνας» από τις Εισαγγελικές Αρχές. Η υπόθεση αφορά κάποιες προμήθειες υλικού που είχαν γίνει στην Περιφέρεια επί ημερών του. Και κανείς άλλος δεν ξέρει τι ακόμη μπορεί να είχε αποκαλύψει το Μαξίμου…

Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο Κ.Μητσοτάκης ήθελε να «καθαρίσει» τον Γ.Πατούλη, εδώ και καιρό. Πολύ πριν τις εκλογές. Κι αναζητούσε μια αφορμή.

Γιατί; Πρώτον είναι θέμα «χημείας» των δύο: Ανύπαρκτη!

Ο Γ.Πατούλης είναι από τις περιπτώσεις που ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα του έσφιγγε ούτε το χέρι, αν μπορούσε,

Όμως ο Γ.Πατούλης είχε αρχίσει να γίνεται «πόλος» στον χώρο της κεντροδεξιάς και διαθέτει κάτι που αποδεικνύεται, εν τέλει, ότι είναι το κλειδί της πολιτικής επιτυχία στην Ελλάδα, ειδικά σε μία εποχή όπου οι ηγέτες είναι είδος εν ανεπαρκεία: Οικονομικούς πόρους.

Άρα επικίνδυνος για το σύστημα Μαξίμου.

Αυτό που είναι επίσης ξεκάθαρο είναι ότι το λάθος του Γ.Πατούλη να χορέψει ζεϊμπέκικο την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές δεν ξεπερνά αυτό που έκανε πριν λίγες ώρες ο αντικαταστάτης του, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Άμυνας, όπως τονίσαμε στο pronews.gr, φωτογραφίστηκε μπροστά από απόρρητα έγγραφα του Στρατού, κάτι συνιστά «σοβαρή παραβίαση», όπως ανέφερε και ο ναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Γ.Πατούλης έκανε λοιπόν πίσω, με την πρώην σύζυγό του Μαρίνα Πατούλη, να ανεβάζει πριν λίγη ώρα και αυτή ανάρτηση για να στηρίξει την υποψηφιότητα Ν.Χαρδαλιά.

«O Γιώργος Πατούλης ανεξαρτήτως του οτι πήραμε διαζύγιο πριν από 2 χρόνια, ήταν ένας Περιφερειάρχης που προσπάθησε και πέτυχε πολλά για την Αττική.

O Nίκος Χαρδαλιάς, είμαι βέβαιη πως θα αξιοποιήσει όσα θετικά έγιναν και θα πετύχει ακόμη περισσότερα για όλους μας.

Θα τον στηρίξουμε όλοι για να το πετύχει», έγγραψε η Μ.Πατούλη, δημοσιεύονται και μια φωτογραφία με τον υφυπουργό Άμυνας.

Ποιος είναι ο Ν.Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος «χειροκροτείται» τις τελευταίες ώρες από το φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ την «εργατικότητα» και την «αποτελεσματικότητά» του, μόλις χθες Κυριακή έκανε μια τεράστια γκάφα.

Πήγε να επιθεωρήσει την πυρασφάλεια στρατοπέδων (που ούτε δουλειά του είναι ούτε γνώσεις για να κρίνει έχει), υποβαθμίζοντας έτσι τους αρμόδιους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ηταν μια επικοινωνική κυβερνητική κίνηση μετά τις τρομακτικές εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, από πυρκαγιά που έκαιγε δύο μέρες.

Για να τονίσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά ο Νίκος Χαρδαλιάς μοίρασε στα ΜΜΕ πολλές φωτογραφίες όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων φαίνεται να ενημερώνεται και να καθοδηγεί ένστολους μέσα σε στρατόπεδα.

Σε μία φωτογραφία ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας στέκεται με τα χέρια στη μέση και κοιτάζει ένα χάρτη του στρατόπεδου που γράφει καθαρά, τέσσερις φορές, με κεφαλαία γράμματα ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Αυτή η φωτογραφία μοιράστηκε μαζί με τις άλλες σε υψηλή ανάλυση, όπου φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες του στρατοπέδου, τι είναι αποθηκευμένο εκεί και που ακριβώς. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προσπάθησε να διορθώσει τη γκάφα στέλνοντας ξανά την ίδια φωτογραφία με καλυμμένο τον επίμαχο χάρτη. Ομως ήταν πλέον αργά, επειδή όλοι είχαν πάρει την αρχική.

Ο «αποτελεσματικός» Νίκος Χαρδαλιάς, ως υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, κατάφερε να αποκαλύψει απόρρητο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το χειρότερο είναι ότι ο υφυπουργός στήθηκε για αυτή τη φωτογραφία.

Καταδίκες

Από το 2003 έως το 2014 ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν δήμαρχος Βύρωνα. Κατάφερε να καταδικαστεί δύο φορές για ρύπανση του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα για απόθεση απορριμάτων στην περιοχή Εργάνη του Υμηττού που ήταν αναδασωτέα. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από πολλές καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν από το δήμο να πάρει τα απορρίματα που παράνομα είχε αποθέσει εκεί. Οι δύο καταδίκες ήταν ποινές φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Η θητεία του στον δήμο είχε και άλλα μελανά σημεία. Το 2012 το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα. Οπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, το 2008 και το 2009 δεν τηρούνταν βιβλία Β΄ κατηγορίας, ενώ σε 20 περιπτώσεις συνολικής αξίας 300.000 ευρώ δεν είχαν «κοπεί» τα ανάλογα φορολογικά στοιχεία.

Το 2011 σε έγγραφη καταγγελία που αποστάλθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και κοινοποιούνταν στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου γινόταν λόγος για ποσό ύψους 20.000 ευρώ το οποίο είχε αφαιρεθεί από το ταμείο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα και είχε τοποθετηθεί σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας στο όνομα του τότε δημάρχου Χαρδαλιά και ενός δημοτικού συμβούλου. Τα χρήματα δόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού, στην οποία ήταν πρόεδρος.

Το 2013 υπήρξαν και πάλι καταγγελίες σε βάρος του Ν. Χαρδαλιά σχετικά με την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού. Συγκεκριμένα ότι ο τότε δήμαρχος είχε διοχετεύσει κονδύλια του Δήμου Βύρωνα στον αθλητικό σύλλογο από τα έσοδα του καλοκαιρινού φεστιβάλ στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Ο Αθηναϊκός είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα.

Ψέματα

Τον Αύγουστο του 2021 ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ενώ μαίνονταν πυρκαγιές για πολλές μέρες και καταστράφηκαν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες στρέματα, προσπαθούσε να πείσει σε συνεντεύξεις ότι τα μποφόρ ήταν πολλά, ενώ τα δελτία καιρού τα έδειχναν 2-3. Ακόμη με εντελώς παράξενη αριθμητική προσπάθησε να εξηγήσει ότι έχουμε 74 πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά δυστυχώς πετούν μόνο 20.

Την ίδια εποχή είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων που τον χαρακτήρισε «επιεικώς ανεπαρκή». Εντύπωση κάνει ότι ο κ. Χαρδαλιάς, νωρίτερα τον Ιούνιο είχε κάνει επικοινωνιακό σόου για την αντιπυρική προστασία στο Τατόι, που τελικά πληγώθηκε άσχημα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Η πανδημία

Στην πανδημία, με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης, μέσα-έξω, lockdown, sms κ.λπ. που άλλαζαν κάθε τόσο προς άλλη κατεύθυνση και παρόλα αυτά η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ξεχωριστή θέση ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εμφανίσεις του στην ενημέρωση, όπου πολλές φορές έλεγε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έλεγαν άλλα μέλη της κυβέρνησης ή επιστήμονες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.