ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαϊδουρονήσι: Προσφυγή του δήμου Ιεράπετρας στο ΣτΕ για να προσεγγίζουν τουριστικά πλοία το νησί

Έχει απαγορευτεί από 1 Μαϊου ως 31 Οκτωβρίου 2022

Γαϊδουρονήσι: Προσφυγή του δήμου Ιεράπετρας στο ΣτΕ για να προσεγγίζουν τουριστικά πλοία το νησί

Την ακύρωση των περιοριστικών μέτρων πρόσβασης κατά τη θερινή περίοδο στο εξωτικό νησί της Κρήτης, το Γαιδουρονήσι, ζητάει ο Δήμος Ιεράπετρας από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με απόφαση (11.3.2022) της συντονίστριας αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης απαγορεύτηκε από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2022 η αποβίβαση επισκεπτών στο Γαιδουρονήσι (κατά τη νεοτέρα ονομασία του νήσος Χρυσή).

Σύμφωνα με την προσβαλλόμενη απόφαση, απαγορεύεται η αποβίβαση επισκεπτών από τουριστικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, κ.λπ. «στις αυθαίρετες προβλήτες» που είναι στο νησί, ενώ επιτρέπεται στα πλοία αυτά ο περίπλους του νησιού και η αγκυροβολία πλησίον των παραλιών για να κάνουν θαλάσσια μπάνια οι περιηγητές.

Ακόμα, απαγορεύεται στους επισκέπτες να εισέρχονται στην ενδοχώρα του νησιού και να «κάνουν χρήση της σκιάς των θαλασσόκεδρων».

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση της συντονίστριας αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης παραβιάζει την συνταγματική αρχής της αναλογικότητας, το συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης, όπως θίγει και το δικαίωμα στην ιδιοκτησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, κατά το Δήμο Ιεράπετρας η προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη γιατί εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο, αφού ο μόνος αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.