ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεργασία Moderna και Merck για ανάπτυξη εμβολίου κατά του καρκίνου

Η Moderna και ο όμιλος Merck συνεργάζονται από το 2016 για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου

Συνεργασία Moderna και Merck για ανάπτυξη εμβολίου κατά του καρκίνου

Εμβόλιο κατά του καρκίνου ετοιμάζουν, σύμφωνα με την «Daily Mail», η Merck και η Moderna, οι οποίες συνεργάζονται στην ανάπτυξη εμβολίου για μελάνωμα, που χρησιμοποιεί τους όγκους των ασθενών.

Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται γι’ αυτό το εμβόλιο το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το νέο εμβόλιο σχεδιάζεται για άτομα με υψηλό κίνδυνο μελανώματος και βρίσκεται στο δεύτερο από τα τρία στάδια δοκιμών.

Τα αποτελέσματά του ωστόσο, δεν αναμένονται μέσα στους προσεχείς μήνες.

Η μέθοδος αξιοποιεί την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιεί κομμάτια γενετικού κώδικα από όγκους ασθενών για να «μάθει» στο σώμα να καταπολεμά τον καρκίνο.

Το εμβόλιο θα χορηγείται σε άτομα μετά τη χειρουργική επέμβαση, για να αποφευχθεί η επιστροφή του όγκου και είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι δύο εμβόλια δεν θα είναι ίδια.

Παράλληλα όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το εμβόλιο μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Παρόμοια εμβόλια κατά του καρκίνου που δοκιμάζονται κοστίζουν περίπου 100.000 δολάρια. Merck και Moderna θα μοιραστούν την παραγωγή και τα διαφημιστικά έξοδα, ενώ θα μοιραστούν το κέρδος μόλις το εμβόλιο βγει στην αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η είδηση «εκτόξευσε» κατά 16 μονάδες τις μετοχές της Moderna χθες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.