ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Στην Τεχεράνη εκπαιδεύονται σκύλοι για την ανίχνευση του κορωνοϊού

Έναν εναλλακτικό τρόπο ανίχνευση του κορωνοϊού σκέφτηκαν στην Τεχεράνη.

Ένα κέντρο εκπαιδεύει σκύλους για την ανίχνευση ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη σχολή σκύλων SK9 σε συνεργασία με τον ιρανικό στρατό και τις ιατρικές αρχές.

«Δείγματα του ιού ελήφθησαν από διαφορετικά νοσοκομεία και μας στάλθηκαν και δεν ξέραμε ποιο ήταν θετικό ή αρνητικό. Το τεστ έγινε μπροστά σε διαφορετικούς οργανισμούς, τόσο συναδέλφους όσο και κριτές. Τα σκυλιά μπορούσαν να ανιχνεύσουν τα θετικά και αρνητικά δείγματα σε περίπου 65,4% των περιπτώσεων », δήλωσε ο Esmaeil Skandari, Διευθυντής του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης και Αποστείρωσης Stray Dogs, ενός οργανισμού που επιβλέπει το πρόγραμμα.

Το κέντρο εκπαιδεύει Γερμανικούς Ποιμενικούς, Golden Retrievers, Labradors και Border Collies. Ο Skandari πρόσθεσε ότι τα σκυλιά-sniffer μπορούν να «ελέγξουν περίπου 250-300 άτομα την ώρα για να εντοπίσουν ποιος έχει τον ιό μέσα στο σώμα τους χωρίς συμπτώματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.