Στην Ουγγαρία βρίσκεται σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Στην Ουγγαρία βρίσκεται σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε το πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου στην Ουγγαρία για μια σύντομη επίσκεψη, η οποία αναμένεται να υπογραμμίσει τις διαφορές ανάμεσα στις απόψεις του Ποντίφικα και τις εθνικιστικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Ο 84χρονος Φραγκίσκος θα παραμείνει μόνον επτά ώρες στην ουγγρική πρωτεύουσα Βουδαπέστη, όπου θα χοροστατήσει σε λειτουργία με την οποία θα ολοκληρωθεί διεθνής ρωμαιοκαθολική σύνοδος, προτού αναχωρήσει για την Σλοβακία, όπου θα παραμείνει πολύ περισσότερο και θα επισκεφθεί 4 πόλεις προτού αναχωρήσει από εκεί την Τετάρτη.

Ξαναρχίζουμε τα ταξίδια και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε να φέρουμε το μήνυμά μας και τις ευχές μας στους ανθρώπους, δήλωσε ο Πάπας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Βουδαπέστη, αναφερόμενος στην πανδημία της COVID-19. Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο Ποντίφικας δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλά.

Στο αεροδρόμιο τον Πάπα υποδέχθηκε ο Ούγγρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζολτ Σέμγεν, ο καρδινάλιος Πέτερ Έρντο και Ούγγροι επίσκοποι, μετέδωσε η ουγγρική δημόσια τηλεόραση. Ο Πάπας χαμογελαστός χαιρέτισε τα παιδιά που είχαν πάει εκεί για να του ευχηθούν προτού μπει σε αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Το πρόγραμμα του πάπα Φραγκίσκου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Βατικανού, ο Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Όρμπαν και τον πρόεδρο Γιάνος Άντερ, όπως και με επισκόπους και εκπροσώπους κάποιων εβραϊκών κοινοτήτων προτού χοροστατήσει σε λειτουργία, με την οποία θα ολοκληρωθεί εκκλησιαστική σύνοδος που άρχισε την περασμένη Κυριακή.

Ο εξαιρετικά σύντομος χρόνος της παραμονής του στην Βουδαπέστη ώθησε διπλωμάτες και καθολικά μέσα ενημέρωσης να υπαινιχθούν ότι ο Ποντίφικας, ο οποίος κάνει το πρώτο του ταξίδι μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιούλιο, δίδει προτεραιότητα στην Σλοβακία, ουσιαστικά σνομπάροντας την Ουγγαρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φραγκίσκος έχει συχνά καταγγείλει αυτό που θεωρεί ως επανεμφάνιση εθνικιστικών και λαϊκιστικών κινημάτων και έχει απευθύνει έκκληση για ευρωπαϊκή ενότητα, ενώ έχει επικρίνει χώρες που προσπαθούν να επιλύσουν την μεταναστευτική κρίση με μονομερείς ή απομονωτικές ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.