Γαλλία: Ξεκινούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισιών

Γαλλία: Ξεκινούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισιών

Οι εργασίες αντιστήριξης της Παναγίας των Παρισίων στη Γαλλία ολοκληρώθηκαν, και ξεκινούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασής της, δύο χρόνια μετά τη φωτιά, που κατέστρεψε τη στέγη του ιστορικού καθεδρικού ναού προκαλώντας σοκ στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγο μετά τη φωτιά τον Απρίλιο του 2019, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πως ο καθεδρικός ναός, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, θα πρέπει να ανοικοδομηθεί, ενώ αργότερα υποσχέθηκε ο ναός να ξανανοίξει για τους πιστούς έως το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελική φάση των προσπαθειών να ασφαλιστεί ο σκελετός του ναού περιελάμβανε την ενίσχυση των κατεστραμμένων από τη φωτιά θόλων με τεράστια ξύλινα πλαίσια, ανέφερε η κρατική υπηρεσία που ηγείται των εργασιών, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Μακρόν σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Ο καθεδρικός ναός θα αναστηλωθεί βάσει του προηγούμενου σχεδίου του.

Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών, μετά τη διαδικασία επιλογής των εταιρειών, που θα καταθέσουν προσφορά. Πριν από αυτό, μια επιχείρηση καθαρισμού του εσωτερικού του κτιρίου, των τοίχων και του δαπέδου, θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισιών προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.