ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέα μέτρα: Δυσαρέσκεια στην ιεραρχία για τα υποχρεωτικά τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε εκκλησίες

Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλήματα

Νέα μέτρα: Δυσαρέσκεια στην ιεραρχία για τα υποχρεωτικά τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε εκκλησίες

Έντονο προβληματισμό στην ιεραρχία έχει δημιουργήσει η ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι πλέον θα χρειάζεται rapid test για να μπουν στις εκκλησίες.

Το βασικό σημείο της διαφωνίας, όπως μεταφέρουν πηγές από τους κόλπους της ιεραρχίας, είναι το θέμα της υποχρεωτικότητας, παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Αρχιεπισκοπή και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι Μητροπολίτες που αναφέρουν ότι δύο είναι τα σημεία του προβληματισμού:

  1. Είναι πρακτικά ανέφικτο το να γίνεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης και των αρνητικών τεστ στις εκκλησίες από τους επιτρόπους.
  2. Η Εκκλησία πνευματικά δεν είναι δυνατόν να διαχωρίσει τους πιστούς, το ποιοι θα μπορούν να εισέλθουν και ποιοι όχι. Και στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει κάποιο από τα χαρτιά, υπάρχει ερωτηματικό για το ποια θα είναι η αντίδραση.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις αρχές Δεκεμβρίου, εκτός και αν υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση νωρίτερα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.