Το γνωρίζατε; – Να πότε πρέπει να πρέπει να ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ετοιμάστε κούτες...

Το γνωρίζατε; – Να πότε πρέπει να πρέπει να ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία, στις 6 Ιανουαρίου που γιορτάζουμε ως Θεοφάνεια, συντελέστηκε, η βάπτιση του Χριστού, γεγονός που συμβολίζει την κάθαρση και το φως που διώχνει τους καλικάντζαρους της γιορτινής περιόδου.

Το ξεστόλισμα του δέντρου συμπληρώνει ιδανικά το έθιμο και έτσι πολλοί το ξεστολίζουν στις 6 Ιανουαρίου. Υπάρχουν και οικογένειες που έχουν έναν Γιάννη που γιορτάζει την επομένη, οπότε επιλέγουν το ξεστόλισμα για μετά την γιορτή αυτή.

Ένας άλλος λόγος είναι απλός και έχει τις ρίζες του στην παράδοση, αφού ο εορτασμός των Χριστουγέννων είθισται να διαρκεί για 12 ημέρες, έως και την 5η Ιανουαρίου.

Είναι η ημερομηνία που κι εμείς στη χώρα μας παραδοσιακά ξεστολίζουμε το δέντρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για το επίσημο τέλος των γιορτών σύμφωνα με τη χριστιανική μας παράδοση και την ημέρα που γιορτάζουμε τα Φώτα στο τέλος σβήνουμε και τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.