Επικοινωνία Β.Ζελένσκι – Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου: Το «ευχαριστώ» και οι προσευχές

«Υπέρ της καταπαύσεως του πυρός»

Επικοινωνία Β.Ζελένσκι – Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου: Το «ευχαριστώ» και οι προσευχές

Χθες το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον δοκιμαζόμενο λαό του.

Μάλιστα, τον παρακάλεσε να εντείνει τις προσευχές του για τον αγώνα που διεξάγουν οι Ουκρανοί προκειμένου να προασπίσουν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την αλληλεγγύη του και συνεχείς προσευχές «υπέρ της καταπαύσεως του πυρός και του άμεσου τερματισμού των πολεμικών συγκρούσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, τον συνεχάρη «διά το ακμαίον αγωνιστικόν φρόνημά του, την έμπνευσιν και στήριξιν τας οποίας δίδει με την γενναίαν στάσιν του εις τον λαόν του» και του ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη και αντοχή όπως σύντομα επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία, «ο λαός της οποίας, ως και άλλοι λαοί, έλαβε την Ορθόδοξον πίστιν εκ της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.