
Πολύ ευχαριστημένος από την όλη διαδικασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και από τη συμμετοχή όσων αποφάσισαν να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, δηλώνει ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος.
Τονίζει ότι «η μεγάλη επιτυχία της Συνόδου είναι ότι, ύστερα από 1.200 χρόνια, άνθρωποι που δεν γνωρίζονταν, που συνδέονται μόνον μέσα από το θυσιαστήριο και το ιερό ποτήριο βρίσκονται μπροστά» και εκτιμά πώς ειδικότερα για την Αφρική «ανοίγει δρόμους για να μπορέσουμε στο πλαίσιο αυτού που στα κείμενα ονομάζεται οικονομία να προχωρήσουμε πλέον σε εκείνες όλες τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, ώστε η Εκκλησία να είναι πιο απτή και να ακουμπάει την καθημερινότητα του ανθρώπου του σήμερα».
Αναφορικά με την απουσία των τεσσάρων Εκκλησιών, ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος επισημαίνει ότι «ο καθένας αναλαμβάνει έναντι Θεού, ανθρώπων και Ιστορίας τις ευθύνες του».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.