Παραδόθηκε ο Τόμος της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη (βίντεο-φωτο)

Παραδόθηκε ο Τόμος της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη (βίντεο-φωτο)

Ολοκληρώθηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέδωσε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, που υπεγράφη χθες, στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, στο νέο Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης στην αρχή της ομιλίας του στην τελέτη χορήγησης του τόμου είπε ότι :

«Ο Κιεβινός λαός δεν δέχθηκε ποτέ ότι ανκήκει στη Μόσχα.

Οταν μετεφέρθη η έδρα του Κιέβου στην Μόσχα από τότε επιθυμούσαν την ανεξαρτησία τους.

Για αυτό το ιστορικό σύνταγμα της Ουκρανίας προέβλεπε ότι η εκκλησία της Ουκρανίας ήθελε να μείνει υπο τον Οικουμενικό θρόνο. Έχουμε λάβει τα αιτήματα για την χορήγηση αυτοκεφαλίας.»

‘Επειτα παρέδωσε τον Τόμο, το μύρο και τη ράβδο στον Προκαθήμενο και έδωσε τον λόγο στον ίδιο, ο οποίος μίλησε και στα ουκρανικά και στα ελληνικά ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Σήμερα με την διθκή σας ευλογία Παναγιώτατε ξαναγεννάται η δική μας ύπαρξη και εκκλησία, ας είμαστε ένα»

Δείτε το σχετικό βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.