Πάπας Φραγκίσκος: Εγκαινίασε εφαρμογή για κινητά για να προσεύχονται μαζί του – «Κάνε κλικ για προσευχή» (βίντεο)

Πάπας Φραγκίσκος: Εγκαινίασε εφαρμογή για κινητά για να προσεύχονται μαζί του – «Κάνε κλικ για προσευχή» (βίντεο)

Οι εποχές που οι Καθολικοί ανά την υφήλιο προσεύχονταν ενώνοντας τα χέρια ή με το ροζάριο φαίνεται ότι έχουν παρέλθει, αφού ακόμη κι ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά πλέον από το ποίμνιό του να καταφεύγει στο Διαδίκτυο για να αναπέμπει δεήσεις στον Ύψιστο.

Σημεία των καιρών ή ανάγκη για εκσυγχρονισμό σ’ έναν κόσμο που αλλάζει όψη -και συνήθειες- με καταιγιστικούς ρυθμούς;

Όπως και να ‘χει, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εγκαινίασε χθες μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους πιστούς σ’ ολόκληρο τον πλανήτη να ενώνουν τις προσευχές τους με τη δική του.

H στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος εγκαινιάζει την εφαρμογή για τη συμπροσευχή (στο 13:30 από την έναρξη του βίντεο).

Ο Ποντίφηκας, που είχε ομολογήσει κάποτε ότι δεν σκαμπάζει τίποτε από την σύγχρονη τεχνολογία, παρουσίασε την τελευταία ψηφιακή πλατφόρμα του Βατικανού, το «Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής με τον Πάπα» στη διάρκεια του καθιερωμένου κυριακάτικου κηρύγματός του προς τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή με τον τίτλο “Click to Pray” («Κάνε Κλικ για Προσευχή»), η οποία ενημερώνει τα 1,3 δισεκατομμύρια Ρωμαιοκαθολικών του πλανήτη για τα θέματα για τα οποία προσεύχεται ο Πάπας -π.χ. ειρήνη επί Γης, ή για τους πληγέντες μεγάλων φυσικών καταστροφών, θύματα πολέμων, θεομηνιών κτλ- με την ελπίδα ότι θα σπεύσουν και οι πιστοί να ζητήσουν μαζί του την άνωθεν βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφαρμογή, που εγκαινιάστηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, θα επιτρέψει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, στους πιστούς «να συνοδέψουν τον Πάπα σε μια αποστολή ελέους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.