ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σε άσχημη κατάσταση ο Μητροπολιτης Περιστεριου- Στο «φως» εικόνα που προκαλεί θλίψη (φωτο)

Σε άσχημη κατάσταση ο Μητροπολιτης Περιστεριου- Στο «φως» εικόνα που προκαλεί θλίψη (φωτο)

Η κατάσταση της υγεία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη. Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα πραγματικά προκαλεί συμπόνια αλλά και θλίψη.

Σήμερα έγινα αποδέκτης της φωτογραφίας αυτής που με πόνο ψυχής δημοσιεύω αλλά με έκανε να αισθανθώ ντροπή τόσο για τους Ταγούς της Εκκλησίας στην οποία ανήκω, αλλά και για τους οικείους αυτού του Ιεράρχη που εικονίζεται σ´αυτό το ελεεινό κατάντημα.

Στην αρχή μου φάνηκε ένα κακόγουστο αστείο.Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν και φωτομοντάζ! Όταν όμως διαπίστωσα ότι πρόκειται περί αυθεντικής φωτογραφίας έννοιωσα αηδία για όλους όσους ευθύνονται για την σημερινή εικόνα αυτού του Ιεράρχη.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ένας από τους πλέον δυναμικούς, χαρισματούχους και προβεβλημένους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, από τον Επισκοπικό θρόνο που τον αξίωσε ο Θεός να ανέρχεται και να κοσμεί και από τις τιμές που αρμόζουν στο αρχιερατικό του αξίωμα να βρίσκεται τώρα ενώπιόν μας σε αυτή την οικτρή κατάσταση, αδύναμος, σχεδόν αποστεωμένος και ρακένδυτος, καρφωμένος κυριολεκτικά πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, όπου το μαύρο ράσο του καλύπτει σαν κουβέρτα την γύμνια του ταλαιπωρημένου σώματός του!

Και το ακόμη πιο τραγικό : ξεκάλτσωτος και με ανοιχτές παντόφλες για να αναδεικνύουν επαρκώς τους ευρισκόμενους σε αθλία κατάσταση όνυχες των ποδιών του . Μόνο το ράσο που έχουν ρίξει πάνω του μαρτυρεί ότι το γεροντάκι αυτό μπορεί να είναι και ιερωμένος!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.