Το παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο ο Π.Παυλόπουλος

Το παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο ο Π.Παυλόπουλος

Το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγο πριν την παράθεση του επίσημου γεύματος του κ. Παυλόπουλου προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Μακαριώτατε, σας απονέμω το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής για το πολύπλευρο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελείτε ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και συνέχισε: «Ιδίως δε ως προς το κοινωνικό σας έργο, έχω χρέος ν’ αναδείξω ότι ανταποκρίνεται υποδειγματικώς στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας μας, κινούμενο, στο πλαίσιο των Ευαγγελικών επιταγών, από την αφετηρία του «Αγαπάτε Αλλήλους» έως το ύψιστο ιδανικό του “Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Σεαυτόν”» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την τιμητική διάκριση υπογραμμίζοντας πως «ό,τι έγινε, αν έγινε, και ό,τι γίνεται, αν γίνεται κάτι, μέσα στη ζωή της Εκκλησίας που έχει αντίκτυπο και στη ζωή των συνανθρώπων μας, δεν είναι έργο προσωπικό, είναι έργο συλλογικό.

Ο νεότερος ιστορικός που θα ασχοληθεί με αυτή την εποχή και θα αγκαλιάσει με την πένα του και το γράψιμό του την Ελλάδα μας από το ένα άκρο ως το άλλο, θα δει ότι όλοι οι Ιεράρχες, όλοι οι Κληρικοί, τα Εκκλησιάσματα των Ενοριών, όλοι μαζί συστρατεύθηκαν σε μια προσπάθεια η οποία έδωσε πολλούς καρπούς και μάλιστα σωτήριους.

Ευχαριστώ πάρα πολύ διότι με επιλέξατε σαν συνισταμένη όλης αυτής της προσπάθειας, και θα ήθελα να δεχθείτε και σεις, αυτή η διάκριση σε αυτό το παράσημο, αυτή η κίνηση να αντιπροσωπεύει πάντοτε την αγάπη σας προς την Εκκλησία μας, τους Ιεράρχες, τα μέλη, τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι χωρίς να φαίνονται, χωρίς να θέλουν να κάνουν ή να έχουν διακρίσεις, δίνουν συνέχεια –και αυτό το συνέχεια είναι από αιώνες- μέχρι και σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να ευχηθούμε όλοι –και σεις κύριε Πρόεδρε- αυτή η ενότητα, η οποία μας χαρακτηρίζει μέχρι τώρα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας μας, τους Ιεράρχες, τους Κληρικούς μας, παρά τις κατά καιρούς μικροταραχές, όλα αυτά να ξεπεραστούν και ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτό είναι και το καθήκον μας, αυτό ζητάει η Εκκλησία μας, αυτό θέλει και ο λαός μας. Μας θέλει όλους ενωμένους για να πάμε μπροστά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.