Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Ο Αττίλας είναι μια θλιβερή αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί»

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Ο Αττίλας είναι μια θλιβερή αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί»

Θλιβερή αδικία η τουρκική εισβολή και ο βίαιος διαχωρισμός της Κύπρου, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την ευκαιρία της 45ης επετείου του Αττίλα.

Ο κ. Ελπιδοφόρους σημειώνει ότι «όχι μόνο ως Ορθόδοξοι αδελφοί και αδελφές, αλλά και ως απλοί άνθρωποι πρέπει να προσευχόμαστε για δίκαιη και άμεση λύση για την Κύπρο».

«Η βία γεννά μόνο βία και οι δυνάμεις και τα κράτη που βρίσκονται πέραν των υδάτων της Κύπρου οφείλουν να διαπραγματεύονται μαζί της και να μην παρεμβαίνουν. Την ειρήνη μπορούν να την επιτύχουν οι ίδιοι οι Κύπριοι μόνοι τους».

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Προσφιλείς Αδελφοὶ καὶ Αδελφὲς εν Χριστώ,

Όπως πολλοὶ απὸ σάς γνωρίζετε, η ημέρα αυτή σηματοδοτεί ένα πολὺ σημαντικὸ γεγονὸς στὴν ιστορία τών Ελλήνων καὶ τής Ομογενείας. Η εισβολὴ τού τουρκικού στρατού στὴν Κύπρο σαράντα-πέντε χρόνια πρίν, η εκτόπιση τών κατοίκων της, οι οποίοι έγιναν πρόσφυγες στὴν ίδια τους τὴν πατρίδα, καὶ ο βίαιος διαχωρισμὸς τής νήσου παραμένουν έως καὶ σήμερα μία θλιβερὴ αδικία.

Όχι μόνο ως Ὀρθόδοξοι αδελφοὶ καὶ αδελφές, αλλὰ καὶ ως απλοὶ άνθρωποι πρέπει νὰ προσευχόμεθα γιὰ δίκαιη καὶ άμεση λύση γιὰ τὴν Κύπρο. Η βία γεννά μόνο βία, καὶ οι δυνάμεις καὶ τὰ κράτη ποὺ βρίσκονται πέραν τών υδάτων τής Κύπρου οφείλουν νὰ διαπραγματεύονται μαζί της καὶ νὰ μὴ παρεμβαίνουν. Τὴν ειρήνη μπορούν νὰ τὴν επιτύχουν οι ίδιοι οι Κύπριοι μόνοι τους.

Είναι πολλὰ αυτὰ ποὺ μπορούμε νὰ κάνουμε ως Αμερικανοὶ μέσῳ τής κυβερνήσεώς μας. Η Κύπρος αποτελεί μὲν ηθικὸ ζήτημα γιὰ κάθε άνθρωπο, περισσότερο όμως γιὰ μάς, ποὺ μάς ενώνει μὲ τοὺς αδελφοὺς Κυπρίους η κοινὴ πίστη καὶ ακόμη τὸ ίδιο αίμα.

Είθε ο Θεὸς νὰ δώσῃ γρήγορη καὶ δίκαιη λύση γιὰ όλους τοὺς Κυπρίους, καὶ νὰ τοὺς χαρίσει ελπίδα, δικαιοσύνη καὶ εθνικὴ συσπείρωση, η οποία οδηγεί στὴν ειρήνη καὶ στὴν ευημερία γιὰ όλους.

Μὲ πατρικὴ αγάπη εν Κυρίω Ιησού Χριστώ,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.