Τέλος εποχής: Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος όπως είχε προαναγγείλει λόγω ηλικίας

Τέλος εποχής: Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος όπως είχε προαναγγείλει λόγω ηλικίας

Ενας μεγάλος της σύγχρονης Ορθοδοξίας, ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος ανακοίνωσε την παραίτησή από την Μητρόπολη λόγω προχωρημένης ηλικίας του.

Ο μέχρι σήμερα ιεράρχης σημάδεψε τα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων με τις συνεχείς πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις του και κράτησε ψηλά την σημαία της Ελληνορθοδοξίας.

Σήμερα τέλεσε την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων.

Επικρατέστερος για τη διαδοχή του φέρεται ο ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Ιερώνυμος, συνεργάτης του κ.Αμβρόσιου, που θεωρείται άνθρωπος ευρύτερης αποδοχής.

Η παραίτηση

Η παραίτηση υπογράφηκε χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης και αύριο κατατίθεται επισήμως στην Ιερά Σύνοδο.

Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, βρέθηκε η απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό.

Στον Ιερό Ναό, ήταν επίσης, ο τ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο καθηγητής ιατρικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος και πολλοί άλλοι.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

41 ολόκληρα χρόνια θα συμπλήρωνε τον Οκτώβριο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος (σ.σ. κατά κόσμο Αθανάσιος Λενής) από την ημέρα που ενθρονίσθηκε Μητροπολίτης.

Γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα την 25ην Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και την 12ην Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σαν σήμερα το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο.

Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες από kalavrytanews.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.