ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την Τίμια Κάρα του Αγίου Προστάτη των Καρκινοπαθών

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την Τίμια Κάρα του Αγίου Προστάτη των Καρκινοπαθών

Από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται η Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Μία σημαντική ευλογία θα λάβουν οι ευσεβείς πιστοί της Aποστολικής Μητρόπολης των Θεσσαλονικέων, αφού την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στις 5:30 το απόγευμα, θα υποδεχθούν την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού, Προστάτου των καρκινοπαθών, εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή θα γίνει από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον Ιερό Κλήρο ενώ το ιερό θησαύρισμα της πίστεώς μας θα κομίσει ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Μπαλωμένος.

Το γεγονός της άφιξης της Τίμιας Κάρας σε μία πολυπληθή Ενορία όπως αυτή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς με πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα, έρχεται να ενισχύσει και να στερεώσει έτι περισσότερο τον πιστό λαό της Θεσσαλονίκης και να τον «οπλίσει» με δύναμη, υπομονή και ελπίδα!

Η Ενορία αποτελεί κύτταρο της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας, και ως τέτοιο διαδραματίζει εκτός των άλλων ποιμαντικών αναγκών και ρόλο κυρίως αγιαστικό, σωστικό, ρόλο αναγέννησης και ανανέωσης του πνευματικού μας βίου.

Και τα ιερά λείψανα των Αγίων που δόξασαν τον Κύριο και δοξάστηκαν από τον Σωτήρα Χριστό αποτελούν πηγή στηριγμού και ενίσχυσης του κάθε Χριστιανού.

Ο ως άνω Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα ενώ η Τιμία Κάρα θα παραμείνει έως την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όλες τις ημέρες της παραμονής της Τιμίας Κάρας, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί από τον Ιερό Ναό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.