ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παναγία των Παρισίων: Βγήκαν «μαχαίρια» για το κωδωνοστάσιο

Παναγία των Παρισίων: Βγήκαν «μαχαίρια» για το κωδωνοστάσιο

Τα «μαχαίρια» βγήκαν στη Γαλλία με τον στρατηγό Ζαν Λουί Γκεοργκελέν και τον αρχιτέκτονα που έχει επιφορτιστεί με το έργο της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων, Φιλίπ Βιλνέβ, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το νέο κωδωνοστάσιο, εάν θα πρέπει να είναι μοντέρνο ή μεσαιωνικό.

Ο Γάλλος στρατηγός μίλησε επιθετικά απευθυνόμενος στον Γάλλο αρχιτέκτονα.

Να «βουλώσει το στόμα του» , είπε ο στρατηγός που επιβλέπει το έργο αναστήλωσης του ιστορικού ναού της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά, απευθυνόμενος στον αρχιτέκτονα Φιλίπ Βιλνέβ, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Ο λεκτικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο ανδρών αφορά το νέο κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού, αν δηλαδή, θα πρέπει να είναι μοντέρνο ή μεσαιωνικό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διόρισε τον στρατηγό, έχει βάλει προθεσμία πέντε ετών για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι αυτός ο στόχος μπορεί να είναι υπερβολικά φιλόδοξος . Από την πλευρά του, ο αρχιτέκτονας Φιλίπ Βιλνέβ έχει δηλώσει ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί είναι αν το τμήμα που κατέρρευσε, αποτελεί ένα αντίγραφο εκείνου που κάηκε. Με λίγα λόγια , το νέο κωδωνοστάσιο να είναι μεσαιωνικού τύπου. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος όπως και ο Γάλλος στρατηγός διαφωνούν και εκτιμούν ότι το νέο κωδωνοστάσιο της Παναγίας των Παρισίων, θα πρέπει να είναι σύγχρονο.

Η διαφωνία των δύο ανδρών ξέσπασε σε δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής πολιτιστικών υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, σχετικά με τη σχεδίαση. Γενικό επιθεωρητή του έργου, ο Εμμανουέλ Μακρόν, έχει διορίσει τον στρατηγό Ζαν – Λουί Γκορζελίν.

Ο Μακρόν και ο στρατηγός έχουν σαν όνειρο, ο θόλος του ναού να μην είναι σαν τον αρχικό θόλο πριν τη φωτιά, αλλά να είναι λίγοι πιο φουτουριστικός και να δείχνει το μέλλον. Από την πλευρά του, όμως, ο αρχιτέκτονας Φιλίπ Βιλνέβ που με την ομάδα του έχουν αναλάβει το πενταετές σχέδιο ανοικοδόμησης, έχουν θέσει βασική προϋπόθεση όλα να γίνουν όπως ήταν πριν και να μην ξεφύγει τίποτε (ακόμη και ο θόλος) από το πώς ήταν η Παναγία των Παρισίων, πριν την καταστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και οι δύο άνδρες έχουν διαφωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν, η κατάσταση ξέφυγε πρόσφατα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση κατά την οποία ο στρατηγός Γκορζελίν, όταν ρωτήθηκε για το έργο, απάντησε: «Καλά θα κάνει ο αρχιτέκτονας να βουλώσει το στόμα του και να κάνει περισσότερη δουλειά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.