Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Οι εντολές στο Κοράνι προς τους μουσουλμάνους: «Πιστοί να υποδέχεστε σκληρά τους άπιστους και να τους πολεμάτε»

Απαγορεύουν στους πιστούς τους να «κάνουν φίλους τους άπιστους»

Οι εντολές στο Κοράνι προς τους μουσουλμάνους: «Πιστοί να υποδέχεστε σκληρά τους άπιστους και να τους πολεμάτε»

«Πολεμάτε τους απίστους» είναι μία από τις εντολές του Κορανίου προς Μουσουλμάνους που κατακλύζουν κατά κύματα την Ελλάδα.

Οι εντολές στο ιερό τους βιβλίο, που τηρούν με βαθιά πίστη και ευλάβεια, απαγορεύουν στους πιστούς τους να «κάνουν φίλους τους άπιστους» και προστάζει να τους «πολεμούν» και να τους «υποδέχονται σκληρά».

Οι εντολές

Αναλυτικά οι εντολές από την ελληνική μετάφραση του ιερού αυτού βιβλίου, από τον ομογενή αλεξανδρινό Γ. I. Πεντάκη το 1886, και σε έκδοση «Το Βήμα» (2016).

(Προς τούς «πιστούς» ομιλεί ό θεός μέσω του αρχαγγέλου Γαβριήλ ή τού Προφήτη Μωάμεθ: Κεφάλαιο, άρθρο, σελίδα)

α). Στείλαμε το βιβλίο τής αλήθειας για να δικάζεις τούς ανθρώπους με όσα σου δίδαξε το Κοράνιο. (Δ/103.96). Βιβλίο ξεκάθαρο προορισμένο να απειλήσει τούς ανθρώπους με σκληρά βασανιστήρια. (ΙΗ, 2.63)

β). Όσοι εγκατέλειψαν τη Χώρα τους και θυσιάζουν τούς εαυτούς τους και την περιουσία τους στη μάχη υπέρ τής πίστης, αυτοί θα καταλάβουν την υψηλότερη βαθμίδα ενώπιον του Θεού και θα είναι μακάριοι. (Θ, 20,173)

γ). Οι πιστοί ας μην κάνουν φίλους τούς απίστους… (Γ, 28,63). Πιστοί, μη συνάπτετε στενές σχέσεις μέ απίστους παρά μόνο μεταξύ σας. (Γ, 118,72)

δ). Όταν ακούσεις τούς απίστους να συζητούν για τις αποκαλύψεις μας να απομακρυνθείς από κοντά τους έως ότου συζητήσουν κάποιο άλλο θέμα. (ΣΤ, 68,128)

ε). Πιστοί να πολεμάτε τούς απίστους, οι όποιοι έρχονται σε επαφή μαζί σας και να τούς υποδέχεστε σκληρά. (Θ, 123,186) στ). Να πολεμάτε (τούς απίστους)… έως ότου δεν θα υπάρχει άλλη θρησκεία. (Η, 39,166) Θα εξαφανίσουμε ή θα τιμωρήσουμε σκληρά όλες τις χώρες τής γης πριν από την ημέρα τής κρίσεως.

Αυτή είναι μια απόφαση γραμμένη στα αιώνια βιβλία του Θεού. (ΙΖ, 58,257)

ζ). Άπιστοι είναι όσοι λένε ότι ο γιος τής Μαρίας είναι θεός… (Ε, 17,107)

η.) Όσοι προσβάλουν τούς πιστούς και τις πιστές χωρίς λόγο διαπράττουν θανάσιμο αμάρτημα. (ΛΓ, 58,383)

θ). Ορκίζομαι στην γραφίδα και στα γραμμένα ότι εσύ Μωάμεθ μέ τη χάρη του Θεού δεν είσαι τρελός. (Σημ. ομιλεί ο άγγελος Γαβριήλ) (ΞΗ, 1-2,516) ι). Οι γυναίκες είναι το χωράφι σας. Να πηγαίνετε λοιπόν στο χωράφι σας με όποιον τρόπο σας αρέσει. (Β, 223,50)

ια). Ό Θεός αφού στήριξε τούς ουρανούς πάνω σε αόρατες στήλες, κάθισε στο θρόνο του. (ΙΓ, 2,223)

Όλα τα παραπάνω είναι ελάχιστα ψήγματα από τις 566 σελίδες του βιβλίου τής ελληνικής εκδόσεως.

Το όλο περιεχόμενο του ιερού βιβλίου περιλαμβάνει όχι μόνον περί Θεού θέματα αλλά και πρακτικά θέματα του καθημερινού βίου του πιστού.

Είναι λοιπόν αφομοιώσιμοι οι Μουσουλμάνοι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό;

Άτυπον το ενύπνιον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.