ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Ο Ιησούς δεν ήταν Εβραίος»: Η δήλωση Ιταλού πολιτικού που ξεσήκωσε αντιδράσεις

«Ο Ιησούς δεν ήταν Εβραίος»: Η δήλωση Ιταλού πολιτικού που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Ένας Ιταλός πολιτικός από την Τεργέστη ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς δεν ήταν Εβραίος, βάλλοντας εναντίον μίας 89χρονης επιζήσασας του Ολοκαυτώματος.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Ιταλία, έπειτα από δηλώσεις ακροδεξιού πολιτικού της χώρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ιησούς δεν ήταν… Ιουδαίος.

Πρόκειται για τον Φάμπιο Τουάτς, ο οποίος είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεργέστης – πόλης στη βορειοανατολική Ιταλία.

Τα σχόλια του Ιταλού πολιτικού, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις, αφορούσαν την υπόθεση μίας 89χρονης επιζήσασας του Ολοκαυτώματος, η οποία πρόσφατα τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, έπειτα από εκατοντάδες αντισημιτικά μηνύματα μίσους στα social media.

Η ίδια έχει εκλεγεί μέλος της ιταλικής Γερουσίας, ενώ συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, έχει καταστεί στόχος εκατοντάδες διαδικτυακών απειλών, οι οποίες στρέφονται ακόμη και εις βάρος της ζωής της.

Αρκετές ιταλικές πόλεις, σε μία κίνηση στήριξης της 89χρονης, έσπευσαν να της απονείμουν τον τίτλο του Επίτιμου Πολίτη.

Όταν το επίμαχο ζήτημα, λοιπόν, ετέθη και στο δημοτικό συμβούλιο της Τεργέστης, ο Τουάτς απασφάλισε, εξαπολύοντας ένα δριμύτατο κατηγορώ:

«Θα ήμουν χαρούμενος αν την είχα ως μια ωραία γιαγιά για τσάι. Αλλά ως Καθολικός, είμαι μπερδεμένος και προσβεβλημένος γιατί ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος, ενώ για εμένα ήταν ο Υιός του Θεού».

«Κύριε Τουάτς, ο Ιησούς ήταν Εβραίος. Το λέει η Βίβλος» απάντησε την επόμενη ημέρα η εφημερίδα «La Repubblica», ασκώντας κριτική στον ακροδεξιό πολιτικό.

Ακόμη πιο οξεία ήταν η αντίδραση των χρηστών στα social media. «Την προσέβαλε επειδή του αποκάλυψε ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος. Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τουάτς εξελέγη μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεργέστης το 2016, υποστηριζόμενος από το κόμμα της Λέγκα του Βορρά. Λίγους μήνες αργότερα, αποχώρησε και εντάχθηκε στο νεοφασιστικό κόμμα Forza Nuova, προτού ανεξαρτητοποιηθεί εκ νέου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.