Την βρήκε τη λύση ο βοηθός του Πάπα: «Ανοίξτε τα μοναστήρια για τους μετανάστες»

Την βρήκε τη λύση ο βοηθός του Πάπα: «Ανοίξτε τα μοναστήρια για τους μετανάστες»

Την βρήκε τη λύση στο «μεταναστευτικό» ο απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου στη Μόρια. Απηύθυνε κάλεσμα στις καθολικές εκκλησίες και καθολικά μοναστήρια σε όλη την Ευρώπη να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Ο Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι καταδίκασε την Ευρώπη για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό λέγοντας ότι «τα ζώα ζουν σε καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη».

Ανάμεσα στις οικογένειες που έφτασαν την Τετάρτη στην Ιταλία και θα φιλοξενηθούν από το ίδρυμα Sant’Egidio του Βατικανού βρίσκονται οικογένειες από το Καμερούν, το Αφγανιστάν και το Τόνγκο.

«Έχουμε τα χρήματα, ας ξεκινήσουμε με εμάς… ας ανοίξουμε τα μοναστήρια, τα πρεσβυτέρια σε τουλάχιστον μια οικογένεια από τα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο ο καθένας απο εμάς ώστε να τα αδειάσουμε» είπε ο Κραγιέφσκι. «Αυτό που είδα ήταν δραματικές καταστάσεις στα κέντρα» πρόσθεσε σε δηλώσει του στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς τους ανθρώπους αν μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα που ζουν σε δραματικές συνθήκες. Αυτό είναι πρόβλημα της Ευρώπης και αποτελεί ντροπή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος μετά από επίσκεψή του στη Λέσβο είχε φέρει μαζί του στο Βατικανό 12 οικογένειες Σύρων οι οποίο στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στην ιταλική κοινωνία μέσω του ιδρύματος Sant’Egidio ενώ, σύμφωνα με τον Guardian, δέκα ακόμα άτομα από την Λέσβο θα μεταφερθούν στην Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.