ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Η Εκκλησία της Ρουμανίας επιτρέπει στους πιστούς να μεταλαμβάνουν με το δικό τους κουτάλι

Κορωνοϊός: Η Εκκλησία της Ρουμανίας επιτρέπει στους πιστούς να μεταλαμβάνουν με το δικό τους κουτάλι

Με την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας επιτρέπει στους πιστούς να μην ασπάζονται τις εικόνες και να χρησιμοποιούν μίας χρήσεως κουταλάκι για τη μετάληψη, προκειμένου να αποφύγουν τη μετάδοση του νέου ιού.

«Οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες… μπορούν να ζητούν κατ’ εξαίρεσιν από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για τη μετάληψη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι πρόκειται «για μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα, που λαμβάνονται μόνο εξαιτίας της απειλής της επιδημίας».

Η πολύ συντηρητική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας μετρά 16 εκατομμύρια πιστούς, που αντιστοιχούν στο 86% του πληθυσμού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Ρουμάνοι καθολικοί (4,6% του πληθυσμού) καλούνται «να μην χρησιμοποιούν αγιασμό κάνοντας τον σταυρό τους…και να αποφεύγουν τις χειραψίες ως χειρονομία ειρήνης κατά την διάρκεια της λειτουργίας», σύμφωνα με την επιστολή η οποία εστάλη στους πιστούς από τον αρχιεπίσκοπο του Βουκουρεστίου, Ορέλ Πέρκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρουμανία έχει ενισχύσει τα μέτρα για να αποφύγει την εξάπλωση της επιδημίας, θέτοντας σε καραντίνα τα άτομα που έχουν περάσει από τις επικίνδυνες ζώνες της Κίνας και της Ιταλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.