ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ πήγε στην Αστυνομία: «Εδώ είμαι να με συλλάβετε επειδή έκανα λειτουργία»

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ πήγε στην Αστυνομία: «Εδώ είμαι να με συλλάβετε επειδή έκανα λειτουργία»

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς χθες Παρασκευή άνοιξε τον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και έδωσε εξηγήσεις.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κκ Σεραφείμ αποφάσισε να γίνει η Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών στο Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα κανονικά με ανοιχτό το ναό στους πιστούς. Το ίδιο έγινε και στον Ποταμό.

Στην πρώτη περίπτωση ο αριθμός όσων συγκεντρώθηκαν ήταν γύρω στους 10-15, ενώ στη δεύτερη ο αριθμός ήταν λίγο μεγαλύτερος. Δεν έχουμε βέβαια ακριβείς αριθμούς, πάντως οι καμπάνες ήχησαν καλώντας τους πιστούς στις Ακολουθίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Μητροπολίτης Κυθήρων ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το ρεπορτάζ και ζητήθηκε να μιλήσει στο σταθμό, αλλά τελικά απέφυγε να το πράξει. Η εντύπωση που δημιούργησε το ρεπορτάζ του Αντένα (εδώ), αλλά και καταγγελίες πολιτών, που αναφέρθηκε ότι έγιναν στον ειδικό αριθμό που έχει ανακοινωθεί για τον κορωνοϊό, είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα και η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία, πληροφορηθήκαμε δε ότι περιπολικό ανέμενε το Μητροπολίτη σήμερα 21 Μαρτίου έξω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στις Καλοκαιρινές, όπου ιερουργούσε πάλι με ανοιχτές θύρες, για να τον καλέσει για κατάθεση.

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι για αύριο έχει προγραμματισθεί και ανακοινωθεί αντίστοιχη κίνηση με ανοιχτή λειτουργία στο ναό του Εσταυρωμένου στα Πιτσινιάνικα..

Εκτός όλων αυτών πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις οποίες έγινε τηλεφώνημα από βουλευτή Πειραιά στον Αρχιεπίσκοπο χωρίς να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους πέραν του ότι, όπως ανεφέρθη, ο Αρχιεπίσκοπος δεν έδειξε έκπληξη για το γεγονός.

Επίσης ακούστηκε χωρίς όμως να είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι, άλλοι βουλευτές του Πειραιά επεχείρησαν να μιλήσουν με το Μητροπολίτη Κυθήρων. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πριν το άνοιγμα του Μητροπολιτικού ναού είχαν φθάσει στην Αστυνομία σχετικές πληροφορίες, αλλά δεν είναι γνωστό αν ακολούθησαν συστάσεις που δεν εισακούστηκαν ή δόθηκαν άλλες εντολές από τους ανωτέρους στον Πειραιά.

Τελικά η κατάθεση του Μητροπολίτη στο Α.Τ. Κυθήρων, όπου μετέβη μετά τις Καλοκαιρινές, ολοκληρώθηκε γύρω στις 13.00-13.20. Για τη δικογραφία που σχηματίστηκε ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος, όπως αναμενόταν, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο Μητροπολίτης, προφανώς μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσον αφορά τα της καταθέσεως του Σεβασμιωτάτου δεν έγινε γνωστή καμία λεπτομέρεια, εκτός του ότι ενημερώθηκαν υπηρεσιακά οι αρμόδιοι υπουργοί, ακόμη και ο πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, από την Αστυνομία έγιναν συστάσεις να μην επαναληφθεί το φαινόμενο και να τελούνται οι Ακολουθίες χωρίς τη συμμετοχή πιστών, σύμφωνα με την Π.Ν.Π. Αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί αύριο που είναι η προγραμματισμένη λειτουργία στα Πιτσινιάνικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.