Μητροπολίτης Ιερόθεος: «Ο αρχιεπίσκοπος περιμένει απάντηση στις προτάσεις του»

Μητροπολίτης Ιερόθεος: «Ο αρχιεπίσκοπος περιμένει απάντηση στις προτάσεις του»

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απέστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη την προηγούμενη εβδομάδα για το άνοιγμα των εκκλησιών μετά την άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού, δήλωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος.

Ο μητροπολίτης Ιερόθεος, το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε προς άλλα έξι άτομα (υπουργούς, αρμόδιους και στον Σωτήρη Τσιόδρα), αλλά απευθυνόταν στον πρωθυπουργό κι όχι στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη διαρροή του περιεχομένου της επιστολής, σημειώνοντας ότι δεν έγινε από την Αρχιεπισκοπή, «αλλά από τους παραλήπτες».

Ο κ. Ιερώνυμος «περιμένει την απάντηση από τον πρωθυπουργό», διαμήνυσε ο Ιερόθεος, μεταφέροντας τα λόγια του αρχιεπισκόπου.

Επιπλέον, διέψευσε οποιαδήποτε συσχέτιση της επιστολής με τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι είχε σταλεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Εκκλησία «δεν έχουμε μία Πρωτοψάλτη, αλλά πολλούς πρωτοψάλτες που περιμένουν να κάνουν το έργο τους», δήλωσε.
Ο ίδιος, έχοντας γνώση του περιεχομένου της επιστολής, παρατήρησε ότι είναι «ρεαλιστική» και όχι «σκληρή», όπως ακούστηκε.

Όπως είπε, ο κ. Ιερώνυμος συγχαίρει τον πρωθυπουργό, μεταφέρει τις ευχές του για το Πάσχα, αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε η Εκκλησία, παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές δυσκολίες και καταλήγει στο ότι θέλει να ανοίξουν οι εκκλησίες και θέτει ορισμένες προτάσεις.

«Κάναμε μεγάλες θυσίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων τήρησε τα μέτρα. Όταν λοιπόν γίνονται διάφορα σενάρια για τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά, πώς είναι δυνατόν να μην γίνονται για την Εκκλησία;» διερωτήθηκε.
Υπογράμμισε ότι οι εκκλησίες πρέπει να ανοίξουν «με τους όρους που θα ορίσουν οι εμπειρογνώμονες».

Οι προτάσεις Ιερώνυμου για το άνοιγμα των εκκλησιών
Ο μητροπολίτης Ιερόθεος περιέγραψε και τις προτάσεις που έθεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον κ. Μητσοτάκη για το άνοιγμα των εκκλησιών.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι επιπλέον αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προτάσεις που έθεσε ο Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό:

  • Αναλογία κόσμου μέσα στους ναούς
  • Όταν είναι περισσότεροι να μπορούν να βγουν στο προαύλιο και με μεγάφωνα και τηρώντας τις αποστάσεις να εκκλησιαστούν εκεί
  • Να διασφαλίσουν οι ιεροί ναοί τα φαινόμενα συνωστισμού
  • Να υπάρχει αντισηπτικό στις εκκλησίες
  • Να αερίζονται οι εκκλησίες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.