Άρειος Πάγος: Ένοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Άρειος Πάγος: Ένοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ένοχος για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου, κρίθηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

H υπόθεση αφορά στο ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου το 2019, όταν σε κείμενό του έγραφε: «Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

Ο Αμβρόσιος τελικά κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα δύο αδικήματα τα οποία τον βάρυναν. Πρόκειται για την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ωστόσο, άσκησε αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, για την οποία απεφάνθη σήμερα ο Αρειος Πάγος.

Ο Αρειος Πάγος τελικά δέχθηκε την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.