ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΞ Αρμενίας: «Η απόφαση της Τουρκίας σηματοδοτεί το τέλος της σημαντικής αποστολής της Αγίας Σοφίας»

ΥΠΕΞ Αρμενίας: «Η απόφαση της Τουρκίας σηματοδοτεί το τέλος της σημαντικής αποστολής της Αγίας Σοφίας»

Την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

Η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών, Άννα Νταγνταλιάν, δήλωσε ότι η Αρμενία «ανησυχεί βαθιά για την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί».

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Αγία Σοφία δεν είναι μόνο ένα ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο αλλά έχει μεγάλη πολιτιστική και πολιτική σημασία:

«Η καθιέρωση της Αγίας Σοφίας σε καθεστώς Μουσείου και η ένταξή της στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO δεν αποτελούσε σύγκρουση πολιτισμών, αλλά ενότητας και συνεργασίας της ανθρωπότητας. Δυστυχώς, αυτή η τελική απόφαση των τουρκικών αρχών σηματοδοτεί το τέλος της σημαντικής αποστολής της Αγίας Σοφίας και το τι συμβολίζει».

«Να παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα ιστορικά μνημεία»

Η Άννα Νταγνταλιάν υποστήριξε ότι η τουρκική απόφαση για την Αγία Σοφία «αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο στην πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στον σκοπό και την έννοια του Καταλόγου Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».

«Η Διεθνής Κοινότητα και ειδικά η UNESCO οφείλει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την προστασία των ιστορικών τόπων που έχουν παρόμοιο καθεστώς στην Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.