ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα Υόρκη: Ξεκίνησαν και πάλι τα έργα στον Άγιο Νικόλαο στο Ground Zero (φώτο)

Νέα Υόρκη: Ξεκίνησαν και πάλι τα έργα στον Άγιο Νικόλαο στο Ground Zero (φώτο)

Παρουσία του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, μελών της ομογένειας και του αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου έγινε στη Νέα Υόρκη η τελετή επανέναρξης των εργασιών για την ολοκλήρωση της κατασκευής του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τέλεσε τον αγιασμό, για να ευλογήσει το ξεκίνημα του μεγάλου έργου της αποπεράτωσης του ναού. «Ακόμα κι αν έχουμε ταπεινωθεί και ως Αρχιεπισκοπή και ως Έθνος, δεν έχουμε χάσει την ελπίδα μας, δεν έχουμε χάσει την πίστη μας, δεν έχουμε χάσει τη σταθερή μας απόφαση ότι αυτήν την εκκλησία θα τη χτίσουμε», δεσμεύθηκε ο αρχιεπίσκοπος.

Όπως πρόσθεσε: «Δεν θα είναι πλέον μόνο μία ελληνορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα γίνει Ιερό Εθνικό Προσκύνημα για όλους τους oρθοδόξους, για τον ελληνισμό και προσκύνημα για όλο τον αμερικανικό λαό».

Την ανοικοδόμηση έχει πλέον αναλάβει να φέρει εις πέρας νέος μη κερδοσκοπικός φορέας, υπό την επωνυμία «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», με πρόεδρο το Ντένις Μιλ και αντιπρόεδρο το Μιχάλη Ψαρό. Το ανεξάρτητο συμβούλιο, εκ δεκατριών μελών του οργανισμού, έχει επωμιστεί του εράνους και προχωρήσει σε ενεργό fundraising από τότε που σχηματίστηκε στα τέλη του 2018.

Στόχος τους να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του ναού το 2021, ώστε να ανοίξουν ξανά οι πύλες του Αγίου Νικολάου στις 11 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ακριβώς είκοσι χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Διδύμους Πύργους.

Ο ελληνορθόδοξος ναός στην οδό Λίμπερτι, απέναντι από το Νότιο Πύργο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, καταστράφηκε εντελώς στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Αν και αποφασίστηκε σχεδόν αμέσως η ανοικοδόμηση του ναού, διάφορα προβλήματα προέκυψαν στην πορεία. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, η εκκλησία έμεινε ημιτελής, ανέγγιχτη για δύο χρόνια, χωρίς χρήματα στα ταμεία για να ολοκληρωθούν τα έργα.

Εν συνεχεία, ο Άντριου Κουόμο και ο επικεφαλής της PA Ρικ Κότον συναντήθηκαν με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον πατέρα Άλεξ Καρλούτσος και τους επικεφαλής των «Φίλων του Αγίου Νικολάου» και αποφάσισαν να ολοκληρώσουν το έργο, συγκεντρώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ το ποσό των 45 εκατ. δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.