ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών: «Ας μη χτίζουν κάποιοι καριέρες πάνω στον κορωνοϊό»

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών: «Ας μη χτίζουν κάποιοι καριέρες πάνω στον κορωνοϊό»

Στην πανδημία του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα πρόληψης που έχουν παρθεί από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

«Το πρόβλημα δεν είναι εάν τα μέτρα θα είναι αυστηρά ή δεν θα είναι αυστηρά, το θέμα είναι εάν τα μέτρα θα τηρούνται. Δεν χρειάζεται να επενδύουμε ούτε να χτίζουμε καριέρες πάνω στον κορωνοϊό», ανέφερε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κλείσιμο των εκκλησιών, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου, απάντησε: «Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι να τηρούνται σωστά τα μέτρα, είτε είναι αυστηρά είτε είναι λιγότερο αυστηρά, δηλαδή η τήρηση των αποστάσεων, οι κανόνες υγιεινής και οι μάσκες όπου έχουν απαιτηθεί, πρέπει να τηρούνται και να τηρούνται σωστά. Έχω δει πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι φορούν τη μάσκα σε ένα κλειστό χώρο και μετά εξέρχονται, τη βγάζουν, ασπάζονται ο ένας τον άλλον και μάλιστα λένε: “Να βγάλω τη μάσκα να σε φιλήσω καλύτερα”. Οπότε είναι δώρον άδωρον εάν τη φορούσε πριν μία ώρα την μάσκα, ή επί δύο ώρες. Το φέρνω σαν ένα απλό παράδειγμα».

Όπως πρόσθεσε: «Το βασικότερο είναι, λοιπόν, να έχουμε μια συνέπεια, στο οποίο γενικότερα πάσχουμε, αλλά να ξέρετε ότι οι πιο συνεπείς -και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως, τουλάχιστον στη Φθιώτιδα– είναι η πιστοί, είναι οι χριστιανοί και είναι οι εκκλησίες. Είναι άδικο επειδή μπορεί να παρατηρείται μια περίπτωση αμέλειας ή συνωστισμού να αδικούνται όλοι αυτοί, οι οποίοι με τόσο συνέπεια, ιερείς, επίτροποι, πολλές φορές έχουν γίνει «κακοί» κιόλας, και δυσάρεστοι, έχουν τηρήσει τα μέτρα με πολύ πόνο και πολύ οδύνη. Για αυτό δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι ούτε πρέπει να είμαστε οδοστρωτήρες».

Αναφέρθηκε και στα κρούσματα που βρέθηκαν σε τελετές, όπως οι γάμοι: «Έγιναν γλέντια με πολλά άτομα, έγιναν δεξιώσεις με εκατοντάδες άτομα, γιατί πρέπει να ξεχωρίσουμε το μυστήριο που τελείται στην εκκλησία και κατά κανόνα μπαίνουν λίγα άτομα μέσα από το γλέντι. Θα μπορούσαν να απαγορευτούν οι γάμοι για φέτος, δεν χάλασε ο κόσμος.

Εγώ θα παρακαλούσα να είμαστε λίγο αντικειμενικοί, γιατί αυτό σημαίνει επιστήμη. Γίνεται ιχνηλάτηση, γίνεται έρευνα των επαφών. Να δούμε: πόσα κρούσματα έχουμε από τη Θεία Λειτουργία και από τη Θεία Λατρεία; Μην μπερδεύουμε τη δεξίωση, το γλέντι, το χορό, το ξενύχτι, το μεθύσι, ό,τι έγινε στο γλέντι, με το μυστήριο που διήρκησε λίγη ώρα, με λίγους καλεσμένους, με λίγη διάρκεια, με αποστάσεις και με μέτρα υγιεινής. Και στο κάτω κάτω, αν οι γάμοι είναι το πρόβλημα, ας μην γίνουν γάμοι φέτος, δεν χάλασε ο κόσμος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.