Πατριαρχείο Μόσχας για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν τηρεί τις υποσχέσεις του»

Πατριαρχείο Μόσχας για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν τηρεί τις υποσχέσεις του»

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί προκάλεσε την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Είναι επώδυνο και εξαιρετικά θλιβερό να βλέπουμε από την τουρκική ηγεσία την περιφρόνηση προς την παγκόσμια κληρονομιά» – ανέφερε ο Αναπληρωτής Προέδρος του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

«Βυθίζονται στο σκοτάδι τα τελευταία υλικά ίχνη ενός μέγιστου κάποτε πολιτισμού τις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες του οποίου, από την Εκκλησία Μητέρα της Κωνσταντινούπολης, έκανε αποδεκτά ως κληρονομιά της και η ρωσική Ορθοδοξία», τόνισε σε άλλο σημείο ο π. Νικόλαος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ο Πρωθιερεάς Νικόλαος Μπαλασώφ αναφέρθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υπογραμμίζοντας πως: «έχει προκαλέσει διχασμό στην Ορθοδοξία καθώς επέλεξε να είναι όχι πρώτος μεταξύ ίσων στην οικογένεια των Προκαθημένων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά αρχηγός ενεργειών σχισμάτων και διχασμού στην ενότητα της παγκόσμιας Ορθόδοξης κοινότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.