ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η προσευχή για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς – Για φώτιση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αυτή είναι η προσευχή για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς – Για φώτιση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στην ορθόδοξη παράδοση υπάρχουν διάφορες προσευχές που βοηθούν τους πιστούς δίνοντάς τους δύναμη σε διάφορες περιστάσεις.

Από την ακολουθία του αγιασμού, που τελεί ο ιερέας στα σχολεία την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, παραθέτουμε μεταφρασμένη τη σχετική ευχή.

«Κύριε Ιησού Χριστέ, εσύ που είσαι η πηγή της σοφίας και της γνώσης.
Εσύ, που με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, έκανες τους ψαράδες πάνσοφους αποστόλους, και τους έστειλες να κηρύξουν το Ευαγγέλιο, για την σωτηρία του κόσμου.
Εσύ, Κύριε, που με το φως Σου διαλύεις κάθε είδους σκοτάδι, δώσε, αυτό το φως Σου να λάμψει και στις καρδιές όλων των διδασκόντων και των μαθητών που σπουδάζουν στο εκπαιδευτηριο αυτό.

Φώτιζέ τους να αναζητούν την αλήθεια, που είναι μία και έχει πηγή Εσένα.
Δώσε Κύριε, σύνεση, να επιθυμούμε να κυβερνάει την ζωή μας το φως Σου, και να ποθούμε, να γεμίζει την ζωή μας.
Ευλόγησέ μας, Κύριε όλους, και ιδιαιτέρως αυτά τα παιδιά, που τώρα οικοδομούν τη ζωή τους.

Ευλόγησέ τα, να επιτύχουν στην προσπάθειά τους.
Αξίωσέ τα, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να είναι χαρά και καύχημα
για τους γονείς τους και τους δασκάλους τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίωσέ τα να προκόψουν, σε πίστη, σε ανθρωπιά, και σε καλωσύνη, με την χάρη Σου και με την ευλογία Σου.
ΑΜΗΝ
»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.