ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Αμβρόσιος «βάζει στη θέση του» τον Μ.Δερμιτζάκη: «Είστε άθεος, αγράμματος και αστοιχείωτος»

Ο Αμβρόσιος «βάζει στη θέση του» τον Μ.Δερμιτζάκη: «Είστε άθεος, αγράμματος και αστοιχείωτος»

Τον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη επέλεξε να «βάλει στη θέση του» ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αφορμή για τα σχόλια του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ήταν η άποψη που εξέφρασε προ ημερών ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Ο κ. Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την Αττική, είχε υποστηρίξει ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Δερμιτζάκης είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας πιο ασφαλής τρόπος, προκρίνοντας τη χρήση πλαστικού κουταλιού μιας χρήσης ή μεταλλικού κουταλιού που θα φέρνουν οι πιστοί από τα σπίτια τους.

Eπίθεση Αμβρόσιου για τη θεία κοινωνία

Με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ερωτά τον κ. Δερμιτζάκη ποια είναι η σχέση του με την Εκκλησία και σημειώνει ότι «αν και καθηγητής πανεπιστημίου πρέπει να είσθε αγράμματος εξ απόψεως χριστιανικής – πνευματικής ζωής. Πρέπει να είσθε εντελώς άσχετος με την Εκκλησία. […] Και αυτά μεν ως προς την χριστιανική Σας ταυτότητα! Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ και από Κοινωνικής απόψεως! ».

Στη συνέχεια, ο Αμβρόσιος αναφέρει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φαίνεται ότι ίσως είσθε ένας ΑΘΕΟΣ ή τουλάχιστον ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Εκκλησία; Όπως αυτός που σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Μητροπολίτης, ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ να ασχοληθεί με θέματα της ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο Καθηγητής της Γενετικής, και όχι της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, δεν επιτρέπεται να ασχολείσθε με θέματα θεολογικά! Καθήστε, λοιπόν, στ’ αυγά Σας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.