Ελπιδοφόρος: «Ο Μ.Πομπέο με διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από την ανατολική Μεσόγειο»

Ελπιδοφόρος: «Ο Μ.Πομπέο με διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από την ανατολική Μεσόγειο»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνάντησε τον Μάικ Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μίλησε για τις διαβεβαιώσεις που του έδωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Στην ερώτηση αν «η επίσκεψη Πομπέο είναι ένας προάγγελος ηχηρών μηνυμάτων προς τη γείτονα χώρα, την Τουρκία;», ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απάντησε, «νομίζω ότι ήδη η αμερικανική πλευρά έχει κάνει σαφές ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή ή οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Κι αυτό το έκανε η Αμερική με τον πιο ηχηρό και σαφή και ξεκάθαρο τρόπο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έθεσε στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και ζήτησε το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής στης Χάλκης. Παράλληλα μετέφερε την ανησυχία της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον ΑΝΤ1, ο Μάικ Πομπέο «έδειξε να κατανοεί κι όχι μόνο να κατανοεί, αλλά και να συμμερίζεται τις ανησυχίες των Ελληνοαμερικανών και με διαβεβαίωσε ότι η Αμερική δεν θα φύγει από την Ανατολική Μεσόγειο ούτε και θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, ούτε την Κύπρο, αλλά θα είναι εκεί παρούσα, ισχυρή. Κι αυτό δεν είναι μια προσωρινή επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά είναι μια μακρόπνοη στρατηγική να είναι παρούσα, δυνατή στην περιοχή για να διασφαλίζει την ειρήνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συζήτησε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και το μέλλον των διερευνητικών επαφών.
O κ. Πομπέο φαίνεται ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον, αλλά η αισιοδοξία αυτή πρέπει να την διασφαλίσει κι όπως και το κάνει. Και με περισσότερη δράση, με περισσότερη πίεση, η οποία φαίνεται από την επίσκεψή του την επικείμενη στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.