
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε ως ιστορική τη χθεσινή ημέρα για την Εκκλησία της Κύπρου.
Η ανάρτηση αφορά στην αναγνώριση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και στη μνημόνευση από μέρους του Προκαθημένου της Επιφανίου. Όπως υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πανορθόδοξη ενότητα συνεχίζεται.
Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μνημόνευσε τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιο κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου στην Ιερά Μονή Χρυσορρογητίσσης. Η Εκκλησία της Κύπρου έγινε η τρίτη Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που αναγνώρισαν τον Τόμο Αυτοκεφαλίας που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Όπως μάλιστα δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, η ενέργειά του αυτή υπηρετεί πρωτίστως την Ορθοδοξία και φυσικά την Εκκλησία της Κύπρου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.