ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να περάσουν γρήγορα οι μέρες αυτές και να έχουμε γιορτές φανταχτερές»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να περάσουν γρήγορα οι μέρες αυτές και να έχουμε γιορτές φανταχτερές»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετά την επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, ανέφερε πως «είναι μια γιορτή η σημερινή κάτω από δυσμενείς, δύσκολες συνθήκες, αλλά είναι υποχρέωση μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να κάνουμε το καθήκον μας».

Η Δοξολογία τελέσθηκε παρουσία λίγων επισήμων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά την Δοξολογία, ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ιστορική σημερινή ημέρα λέγοντας ότι «πρέπει να βλέπουμε πού βρισκόμαστε, τι μας λείπει και τι θέλουμε. Είναι μια γιορτή η σημερινή κάτω από δυσμενείς, δύσκολες συνθήκες, αλλά είναι υποχρέωση μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να κάνουμε το καθήκον μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημείωσε, ακόμη, ότι «σήμερα ήταν κάτι το ελάχιστο αλλά το χρειαζόμαστε όλοι, γιατί η μέρα αυτή είναι μεγάλος σταθμός για την Ελλάδα» και ευχήθηκε «οι μέρες αυτές να περάσουν γρήγορα, ώστε να έχουμε πανηγύρεις και γιορτές φανταχτερές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.