ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: «Θα λειτουργήσουμε τους ναούς και ας έρθουν να μας πιάσουν»

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: «Θα λειτουργήσουμε τους ναούς και ας έρθουν να μας πιάσουν»

Δυσαρεστημένοι δείχνουν ορισμένοι μητροπολίτες με την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν οι εκκλησίες μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων και αυτές με συγκεκριμένα μέτρα, ενώ ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ, εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του.

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε “θα έρθουν κάποιοι και άλλοι θα μείνουν έξω”», είπε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση που παίρνει μέτρα σε όλα τα άλλα τα επίπεδα και εδώ βεβαίως θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το ποίμνιό μας από έξω. Είναι οδυνηρό αυτό», συνέχισε και εξήγησε για τα Κύθηρα: «Εδώ στη νήσο των Κυθήρων δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι και μάλιστα τρομοκρατημένοι από όλα τα συμβαίνοντα και από και πέρα είναι άλλοι που θέλουν να εκκλησιαστούν. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Όταν λάβουμε τα μέτρα μας, μία σωστή απόσταση όχι ένας κάθε 10 τμ που ελέχθη παλαιότερα ή κάθε 5 τμ, είναι υπερβολικό αυτό. Να υπάρχει μία απόσταση λογική και οι ανθρωποι να εκκλησιάζονται χωρίς καμία δυσκολία».

«Είμεθα εν διωγμό», τόνισε και αναφέρθηκε στα μέτρα με αστυνομικούς έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. «Στα Μέσα οδικής κυκλοφορίας συνωστίζονται και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Και υπάρχει πρόβλημα να περάσουν οι άνθρωποι να προσκυνήσουν ή να καθίσουν σε μία άκρη του ναού; Φοβάμαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Μήπως τα μεγαλοποιούμε με τον ιό; Και πριν τον κορωνοϊό δεν είχαμε τη γρίπη; Στον έξω χώρο μπορεί ο καθένας να προσβληθεί. Στις ΗΠΑ, στη Γαλλία δεν είναι μεγαλύτερο το κακό; […] Είναι αντικανονικό. Δεν μπορεί να λειτουργεί μόνος του ο ιερέας με τον ψάλτη. Θα μου το απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα; (να λειτουργήσω τον ναό)» ανέφερε.

«Έτσι προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση και φοβίζουν τους πιστούς ότι θα μολυνθούν» είπε για όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι για τη μετάδοση μέσα στους ναούς. «Η ορθόδοξη πίστη απειλείται από τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται. Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης […] Η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κορωνοϊό» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι αυτές τις μέρες είναι πυρετώδεις είναι οι επαφές στους κόλπους της Εκκλησίας, ύστερα από την απόφαση να ανοίξουν οι ναοί μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα, ενώ την Τρίτη θα γίνει η Ιερά Σύνοδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.