ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξέσπασμα κληρικών εναντίον κυβέρνησης: «Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί σας να την ανοιγοκλείνετε»

Ξέσπασμα κληρικών εναντίον κυβέρνησης: «Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί σας να την ανοιγοκλείνετε»

O εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και μίλησε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξουν οι Εκκλησίες για τους πιστούς στη γιορτή των Θεοφανίων.

«Η Εκκλησία δεν είναι είναι υπηρεσία της κυβέρνησης, δεν είναι οποιοδήποτε μαγαζί που μπορεί να το ανοιγοκλείνει, είναι θεσμός του κράτους», δήλωσε.

Ο πατήρ Γεώργιος, υποστήριξε πως δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, κατηγορώντας την τελευταία πως έδρασε, όπως λέει, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι επιστήμονες. «Την ανεπάρκεια τους, να μη τη βγάζουν πάνω στους θεσμούς», υπογράμμισε αναφερόμενος εμμέσως στην κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε, δεν πρόκειται για αντάρτικο της Εκκλησίας, αλλά, υπάρχει έντονος αναβρασμός στους κόλπους της τόσο από τους πιστούς όσο και από τους κληρικούς. «Όποιος ζει στο χώρο της Εκκλησίας ξέρει ότι υπάρχει αναβρασμός από πιστούς και κληρικούς. Δεν μπορεί η Εκκλησία να ανεχθεί αυτά τα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.