ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου για Πάσχα: «Ζητήσαμε από την Πολιτεία να λειτουργήσουν οι εκκλησίες όπως τα Χριστούγεννα»

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου για Πάσχα: «Ζητήσαμε από την Πολιτεία να λειτουργήσουν οι εκκλησίες όπως τα Χριστούγεννα»

Την λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα με τα μέτρα που λειτουργούσαν τα Χριστούγεννα, ζητά ο Αθηναγόρας Δικαιάκος, εκπρόσωπος Τύπου της Ιερά Συνόδου.

«Εμείς ζητήσαμε από την Πολιτεία να ισχύσουν τα μέτρα που ίσχυσαν τα μέτρα το δεκαήμερο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Μάλιστα, τόνισε πως αν ο καιρός το επιτρέψει, να μπορούν να γίνουν τελετές και στους εξωτερικούς χώρους των ναών, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας κατά της COVID-19, δηλαδή με μάσκες και αποστάσεις.

Αυτό είναι το αίτημα της Ιεράς Συνόδου προς το κράτος, ενώ πρότεινε η περιφορά του Επιταφίου να πραγματοποιηθεί μόνο γύρω από τον χώρο του ναού και όχι στους δρόμους των χωριών.

Υπενθυμίζεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) συνήλθε προ ημερών μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.
Η ΔΙΣ επιθυμεί την λειτουργία όλων των ναών το Πάσχα, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας, ενώ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να βρεθεί λύση.

Στην επίσημη ενημέρωση, τονίζεται πως: «ΗΔΙΣ αποφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων».

Oι εκκλησίες λειτούργησαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου), στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25 Μαρτίου) και στους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα προέβλεπαν πως η λειτουργία θα γίνεται στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις τρεις θρησκευτικές εορτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.