ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι «ειδικοί» έστειλαν το μήνυμα για κλειστούς ναούς το Πάσχα: «Θα γίνουν γενέτειρα πολλών κρουσμάτων»

Οι «ειδικοί» έστειλαν το μήνυμα για κλειστούς ναούς το Πάσχα: «Θα γίνουν γενέτειρα πολλών κρουσμάτων»

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης Νίκος Τζανάκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η εκκλησία δεν πρέπει να βάζει μπροστά το κράτος και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

«Ελπίζω να σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα πως ζούμε σε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορωνοϊού. Η διασπορά, όπως είπε, είναι μεγάλη. Η κάμψη των διασωληνωμένων αλλά και η μείωση του αριθμού των θανάτων θα έρθει με χρονοκαθυστέρηση δύο – τριών εβδομάδων.

Υπενθύμισε δε, πως το νούμερο των 200.000 ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει ότι τα κρούσματα είναι τέσσερις έως και έξι φορές περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Όπως είπε, η καραντίνα δεν τηρείται και θα ήταν καλύτερα να συνεχίσουμε με μια πιο χαλαρή λειτουργία.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της – αν και είναι υπέρ της – και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ο καθηγητής είπε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να λάβει τις αποφάσεις –αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.