Αίγυπτος – Kόπτης Πατριάρχης: «Δεσμευτείτε για την παρουσία μόνον του 25% των πιστών στις εκκλησίες»

Αίγυπτος – Kόπτης Πατριάρχης: «Δεσμευτείτε για την παρουσία μόνον του 25% των πιστών στις εκκλησίες»

Με αυστηρά μέτρα αναμένεται να λειτουργήσουν οι ναοί της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, που συμπίπτει πάντα χρονικά με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα, 18 εκκλησιαστικές επαρχίες σε 13 περιφέρειες στην Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου θα πραγματοποιήσουν τις ακολουθίες αυτές (Κυριακή των Βαΐων, Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Πάσχα) χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρόκειται για κοπτικές εκκλησίες στις πόλεις: Λούξορ, Γκίζα, Μπένι Σουέφ, Γαρμπέια, Φαγιούμ, Ασσουάν, Σοχάγκ, Κένα, Ασσιούτ, Καλουμπέια, Πορτ Σαΐντ, Ισμαηλία και Σουέζ.

Σε όλες τις υπόλοιπες εκκλησίες, ο Κόπτης Πατριάρχης Ταουάντρος Β΄ προτρέπει την τήρηση του ανώτατου ορίου του 25% των πιστών στους ναούς, για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19.

Στο εβδομαδιαίο του κήρυγμα την Τετάρτη, ο Κόπτης Πατριάρχης Ταουάντρος Β΄ τόνισε τη σημασία της τήρησης προληπτικών μέτρων κατά του ιού COVID-19, ειδικά κατά την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα.

«Σας παρακαλώ να παραμείνετε προσεκτικοί», παρότρυνε τους Κόπτες πιστούς, «διότι το παρόν κύμα της πανδημίας είναι ισχυρό και σοβαρό και υπάρχει αυξανόμενος αριθμός λοιμώξεων. Δεσμευτείτε για την παρουσία μόνον του 25% των πιστών στις εκκλησίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κόπτης Πατριάρχης, που να σημειωθεί ότι προέρχεται από τον υγειονομικό τομέα καθώς εκτός από τις εκκλησιαστικές σπουδές του, τυγχάνει και πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, έχοντας πάρει το πτυχίο του πριν από 46 χρόνια, συνέστησε με έμφαση τη χρήση μάσκας, το συνεχές πλύσιμο των χεριών, τις κοινωνικές αποστάσεις, τον όσο το δυνατόν καλύτερο εξαερισμό των ναών και την υγιεινή διατροφή για τους πιστούς.

«Παρακαλώ πάρτε το θέμα στα σοβαρά», είπε ο Ταουάντρος Β΄ προς τους πιστούς της Κοπτικής Εκκλησίας, προσευχόμενος για την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, αρκετά μοναστήρια της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου δήλωσαν ότι θα απαγορεύσουν τις επισκέψεις των προσκυνητών και πιστών την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα έως το Πάσχα λόγω της αύξησης των μολύνσεων από κορωνοϊό.

Μία απόφαση που ήρθε μετά την ανακοίνωση των αιγυπτιακών αρχών την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ότι είχε υπάρξει σημαντική αύξηση των μολύνσεων τις τελευταίες έξι εβδομάδες, με τις περιφέρειες της Άνω Αιγύπτου να παρουσιάζουν τις υψηλότερες μολύνσεις κατά την τελευταία περίοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.