ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Το Άγιο Φως είναι αυτό που έχουμε στο καντήλι της εκκλησίας»: Παραδοχή πως δεν θα προλάβει να πάει σε όλες τις περιοχές

«Το Άγιο Φως είναι αυτό που έχουμε στο καντήλι της εκκλησίας»: Παραδοχή πως δεν θα προλάβει να πάει σε όλες τις περιοχές

Με ωράριο-σούπερ μάρκετ και αυστηρά μέτρα θα γίνει φέτος η Ανάσταση στην Ελλάδα.

Εκτός από τα όσα έχουμε αναφέρει ήδη στο pronews.gr περί Ανάστασης του Χριστού την δεύτερη ημέρα και όχι την τρίτη και την πρωτοφανή αποδόμηση των Γραφών, έχει προκύψει και ένα ακόμη ζήτημα.

Αυτό είναι το Άγιο Φως και το κατά πόσο θα προλάβει να μεταφερθεί από το Ισραήλ στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ήδη στο pronews.gr είχαμε προειδοποιήσει πως θεωρείται απίθανο να προλάβουν να το μεταφέρουν σε όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 9 το βράδυ και τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιωνόμαστε.

Αρχικά ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραδέχθηκε πως δεν θα προλάβει να φτάσει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δηλώνοντας τα εξής:

«Στα Ιεροσόλυμα υπάρχει κυριολεκτικά ο τάφος του Χριστού. Όμως κάθε Αγία Τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού. Πίσω υπάρχει ένα καντήλι, ακίνητο και παίρνουμε το φως από εκεί»

Ενώ σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο και θα το μεταφέρει με τιμές Αρχηγού Κράτους στο «Ελ. Βενιζέλος» παραδέχθηκε και αυτό πως δύσκολα θα προλάβουν να το μεταφέρουν σε όλες τις περιοχές της χώρας, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «το Άγιο Φως είναι αυτό που έχουμε στο καντήλι της εκκλησίας»!

Μία ακόμη προσβολή προς την Ορθοδοξία, καθώς δηλώνεται ευθαρσώς πως το Τιμημένο Άγιο Φως είναι το ίδιο με την φωτιά που υπάρχει στο κάθε καντηλάκι της κάθε εκκλησίας.

Όπως αποκάλυψε ο Κ.Βλάσης, στον κυβερνητικό σχεδιασμό, πάντα σε συνεννόηση σε δύο αεροπορικές εταιρείες, βρίσκεται η μεταφορά του Αγίου Φωτού αεροπορικώς στις ακόλουθες πόλεις-νησιά:

  • Θεσσαλονίκη
  • Αλεξανδρούπολη
  • Ιωάννινα
  • Κέρκυρα
  • Λάρισα
  • Χανιά
  • Ηράκλειο
  • Σαντορίνη
  • Ρόδος
  • Σάμος

Ωστόσο και εκείνος στάθηκε στο γεγονός πως φέτος το Άγιο Φως, λόγω της αλλαγής της ώρας της Αναστάσιμης Λειτουργίας, δεν θα προλάβει να πάει σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σημείωσε πως το Άγιο Φως θα μεταφερθεί…οδικώς σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Μάλιστα στο τέλος της παρέμβασής του στο OPEN, o κ. Βλάσης τόνισε:

«Το τελετουργικό έχει μεγάλη σημασία, αλλά από την άλλη το Άγιο Φως είναι θέμα πίστης και το Άγιο Φως που έχουμε αυτή τη στιγμή και είναι στο καντήλι της κάθε εκκλησίας είναι το Άγιο Φως που έχει έρθει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.