ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποια ήταν η Αγία Γλυκερία που τιμάται σήμερα;

Ποια ήταν η Αγία Γλυκερία που τιμάται σήμερα;

Σήμερα 13 Μαΐου η Εκκλησία τιμά την μνήμη της Αγίας Γλυκερίας.

Η Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη τον δεύτερο αιώνα. Ο πατέρας της ονομαζόταν Μακάριος και είχε διατελέσει ύπατος. Σε μικρή ηλικία, ασπάσθηκε το Χριστιανισμό και ανέπτυξε έντονη χριστιανική και κατηχητική δράση.

Όταν ο τοπικός ηγεμόνας Σαββίνος πληροφορήθηκε ότι η Γλυκερία είναι χριστιανή και ότι κατέστρεψε ένα ειδωλολατρικό ναό, διέταξε τη σύλληψη και τη φυλάκισή της. Στη φυλακή κατήχησε και μετέστρεψε στο χριστιανισμό τον δεσμοφύλακά της Λαοδίκιο, ο οποίος μαρτύρησε με αποκεφαλισμό.

Όταν η Γλυκερία αρνήθηκε να αποκηρύξει εκ νέου την πίστη της, ο Σαββίνος διέταξε να τη ρίξουν στα άγρια θηρία. Όμως, εκείνα τη σεβάστηκαν, αν κι ένα από αυτά τη δάγκωσε, με αποτέλεσμα να παραδώσει λίγες ημέρες αργότερα το πνεύμα.

Τον καιρό εκείνο αυτοκράτορας στη Ρώμη ήταν ο Αντωνίνος ο Ευσεβής (138-161).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαρτυρώνται πολλά θαύματα (ιάσεις και θεραπείες δαιμονισμένων) της αγίας σε όσους με πίστη κατέφευγαν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.