Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: «Ο Τίμιος Σταυρός κάνει τα θαύματα – Εγώ είμαι ένα μικρό παπαδάκι» λέει ο εφημέριος

Τι είπε σχετικά με τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδος

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: «Ο Τίμιος Σταυρός κάνει τα θαύματα – Εγώ είμαι ένα μικρό παπαδάκι» λέει ο εφημέριος

Μόλις λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου με την «απάτη» – όπως χαρακτήρισε στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» – που έχει στηθεί στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό για θαύματα που έχουν γίνεις ευρέως γνωστά μέσα από βίντεο στο διαδίκτυο που στόχο έχουν την παραπλάνηση των πιστών, ο εφημέριος του ναού πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης παίρνει θέση για όλα όσα του προσάπτουν.

Ο ιερέας του ναού μπορεί στον σημερινό του λόγο μετά την Θεία Λειτουργία να μην αναφέρθηκε σε πρόσωπα ωστόσο μίλησε για όλα: Θυμήθηκε τον δάσκαλο του Άγιο Πορφύριο – πρόκειται για τον ιερομόναχο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που έγινε γνωστός τόσο για τη ζωή του στον μοναχισμό, όσο και για το έργο του, ο οποίος πέθανε το Δεκέμβριο του ’91 στο Άγιο Όρος και ανακηρύχθηκε άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2013.

Ο εφημέριος είπε ότι ο Καυσοκαλυβίτης του είχε μιλήσει για τον «μεγάλο θησαυρό που θα ερχόταν στην ζωή του», εννοώντας τον Τίμιο Σταυρό με τον οποίο σταυρώνει κάθε φορά του πιστούς, την σοβαρή αρρώστια του που έγινε η αφορμή πριν πολλές δεκαετίες ώστε να έρθει ως δώρο ο Σταυρός στα χέρια του, αλλά και για το πρώτο θαύμα που έγινε μέσα στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων και ήταν η αφορμή ώστε η ιστορία του Σταυρού να γίνει γνωστή.

«Εάν λοιπόν κάποιοι λένε περί των θαυμάτων, τα θαύματα δεν τα κάνει ο παπάς, τα θαύματα τα κάνει ο Τίμιος Σταυρός. Και ο Σταυρός ποιος είναι (;) ο Χριστός. Και ο Χριστός ποιος είναι (;) ο Σταυρός. Οι Άγιοι Ανάργυροι πως θεράπευαν; Εγώ είμαι ένας απλός παπάς που γεννήθηκα, μεγάλωσα, αρρώστησα, κοπίασα, ανέθρεψα τα παιδιά μου. Είμαστε όλοι παρέα εδώ, βλέπετε τον χώρο που έχει μεταμορφωθεί, έχει αλλάξει, ένα σπήλαιο ήτανε όταν ήρθα εδώ κι όλοι μαζί, με βοήθεια τους Αγίους, φτιάχτηκε αυτός ο χώρος», αναφέρει.

«Για μια πενταετία παρόλο που είχα τον τίμιο Σταυρό 34 χρόνια στα χέρια μου δεν είχε ακουστεί γιατί δεν ήθελα να πάρει έκταση το θέμα του Σταυρού. Έτυχε λοιπόν σε μια περίπτωση που ήταν μια κοπέλα η Βαρβάρα, από την Μεσσηνία, όπου είχε δει ένα μεγάλο θαύμα από τον Σταυρό όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι ιατρικές εξετάσεις της, αυτοί μιλούν δεν μιλάω εγώ, ούτε διαφημίζω εγώ. Αλλά όταν ρώτησα τον Άγιο Πορφύριο και του είπα “Γέροντα μπορώ να λέω το θαύμα;” και γύρισε και μου λέει : “Να το λες, παιδί μου, πολλοί θα πιστέψουνε και λίγοι δεν θα πιστέψουνε. Αλλά μην φοβάσαι, παιδί μου, γιατί πάντοτε θα σε σκεπάζει η χάρη του Σταυρού”.

Έτσι λοιπόν διαδόθηκε κι από εκεί και πέρα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όλο αυτό που γίνεται μέχρι και σήμερα και με την καλή έννοια έχει αναστατώσει τις ψυχές μας και την δική μου ψυχή. Πάντοτε ο Θεός μιλάει τελευταίος», προσθέτει.

Σχετικά με τα θαύματα ο πάτερ Δημήτριος Λουπασάκης αναφέρει πως γίνονται καθημερινά σε όλες τις εκκλησίες, επεσήμανε ότι «αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά. Γι αυτό δεχτείτε την αγάπη μου, την συγχώρεση μου, ο Θεός να σας έχει καλά. Δε υποκρίνομαι είμαι αυτό που είμαι, έχω τον Τίμιο Σταυρό και τα παιδάκια μου».

Στην εξομολόγηση του μπροστά στους πιστούς που παραβρέθηκαν σήμερα στη Θεία Λειτουργία ο ιερέας θυμήθηκε τον Άγιο Πορφύριο και τα λόγια που του είχε πει ότι «ο Θεός είναι μεγαλύτερος κριτής, είναι ο κριτής όλων κι αυτός θα κρίνει όταν θα φύγουμε από αυτή την ζωή τι έχουμε κάνει, τι έχουμε δώσει, τι θα δώσουμε. Σ αυτόν τον ιερό ναό που εσείς ερχόσαστε, ερχόσαστε πάντοτε με αγάπη, ερχόσαστε πάντοτε με την καρδιά σας και ερχόσαστε για να αναπαυτείτε, για να δούμε όλοι τη χάρη του Θεού, να ζήσουμε το θαύμα της ψυχής μας του σώματος μας. Δεν ερχόσαστε για κανένα παπά. Εγώ είμαι ένα μικρό παπαδάκι, δεν κάνω τίποτα.

Ο Άγιος Πορφύριος μου έλεγε θα γίνεις ένα μικρό παπαδάκι και θα έρθει ένας θησαυρός στα χέρια σου και από αυτόν θησαυρό θα έρχεται πολύς κόσμος κι εσύ θα φτάσεις πολύ ψηλά αλλά θα είσαι πάντοτε ένα μικρό παπαδάκι. Βλέπουμε τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Νεκτάριο, τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά όλους αυτούς τους Αγίους, οι οποίοι ναι μεν κυνηγήθηκαν, ναι μεν συκοφαντήθηκαν, ναι μεν χτυπήθηκαν αλλά στο τέλος αγίασαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού και όποιος έχει πνεύμα Θεού μπορεί να καταλαβαίνει πάντοτε την αλήθεια γιατί πάντα εν σοφία εποίησε ο Θεός τον άνθρωπό και του έδωσε αυτά τα χαρίσματα».

Από την άλλη μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν τα λόγια του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου ο οποίος μίλησε ανοιχτά για καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του ιερού ναού και ιδιαίτερα μετά την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή που αφύπνιζε τους πιστούς για ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος». «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια…Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…Πρόκειται για απάτη ολκής…Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση, υπάρχει αγυρτεία, δεν υπάρχει αγιότητα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδoς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.