ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μητρόπολη Λάρισας: «Θέλουμε τα εμβόλια αλλά δεν είμαστε μασόνοι» – Και μοίρασε σοκολατάκια… συμφερόντων Τ.Σόρος!

Μητρόπολη Λάρισας: «Θέλουμε τα εμβόλια αλλά δεν είμαστε μασόνοι» – Και μοίρασε σοκολατάκια… συμφερόντων Τ.Σόρος!

Εξοργισμένοι με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο είναι πολίτες της Λάρισας απειλώντας και με νομική προσφυγή εναντίον του, μετά από πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελλαδικής Εκκλησίας ανακοίνωση της Μητρόπολης σε ύφος ειρωνικό και περιπαιχτικό που δεν συνάδει ούτε αρμόζει με θρησκευτικό φορέα και δη Ορθόδοξο περί δήθεν «πανελλαδικής συγκέντρωσης αντιεμβολιαστών με 48 άτομα», στα οποία μάλιστα η Μητρόπολη αναφέρει ότι επιχείρησε να τους κεράσει σοκολατάκια..

Να σημειωθεί ότι η μάρκα από τα σοκολατάκια που προσφέρθηκε να μοιράσει ο Λαρίσης ανήκει σε πολυεθνική που ελέγχεται από εταιρεία του Τ. Σόρος.

Σε ανοιχτή τους επιστολή των «Λαρισαίοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί», η οποία υπογράφεται από τον τέως αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Παπαδημόπουλο, που όπως λέει «φωτογραφίζεται» στην ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Ο ίδιος μετείχε στη συγκέντρωση και ως ομιλητής, που σύμφωνα με την πλευρά της τοπικής εκκλησίας «αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα».

Στη μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Παπαδημόπουλος καταγγέλλει τον Ιερώνυμο, που προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν και μάλιστα «σε κινητές μονάδες εμβολιασμού στα προαύλια ιερών ναών της Μητροπόλεως», ενώ διερωτάται πόσο χριστιανικό είναι «να εκμεταλλευόμαστε τους μαζικούς, επώδυνους φόνους των χοΐκών σωμάτων» και προχώρησε σε εκτενή ανάλυση δεδομένων, για τους κινδύνους των εμβολίων.

«Φοβούμαστε ότι διακινδυνεύετε να βρεθείτε αίφνης εκούσιος ή ακούσιος, άμεσος ή έμμεσος συνεργός σε μαζικές δολοφονίες Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών» αναφέρει προς τον Μητροπολίτη, ενώ διαμαρτύρεται για τη φωτογραφική αναφορά, κάνοντας λόγο για «φαιδρές ανακρίβειες» και «συκοφαντικές αιχμές,. Επιφυλασσόμενος να κάνει χρήση των νομίμων δικαιωμάτων του.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εχθές έξω από το Επισκοπείο Λάρισας διοργάνωσαν όπου εκατοντάδες Λαρισαίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του Μητροπολίτη Ιερώνυμου για τον εμβολιασμό COVID.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από τις 7 το απόγευμα έξω από το Επισκοπείο επί της οδού Ιωαννίνων διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμου να διαθέσει αύλειους χώρους εκκλησιών για την υλοποίηση εμβολιασμών, συμβάλλοντας έτσι στην επέκταση της εφαρμογής του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στους συγκεντρωμένους και εκ μέρους των διαδηλωτών ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για αντιεμβολιαστές, αλλά για πολίτες που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας, ανέγνωσε πολυσέλιδη ανοικτή επιστολή των Λαρισαίων Ορθόδοξων Χριστιανών προς τον Μητροπολίτη, επικρίνοντάς τον ότι «διέπραξε μέγιστο πνευματικό ολίσθημα».

Τονίζοντας επίσης ότι ο σεβ. Ιερώνυμος διευκολύνοντας τα συνεργεία του ΕΟΔΥ «δήθεν λαμβάνει ίσες αποστάσεις, αλλά με τη στάση του ξεκάθαρα κλίνει υπέρ της μιας πλευράς».

Η… ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την όποια άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί, την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι».

Η Μητρόπολη έχει προαναγγείλει συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών, ώστε να γίνονται εμβολιασμοί έξω από τον ναό.

Τι είχε πει πρόσφατα ο Μητροπολίτης Λάρισας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.