ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ένοχος κρίθηκε ο Αμβρόσιος για σχόλια κατά ομοφυλόφιλων παρά την εισήγηση του Εισαγγελέα!

Ένοχος κρίθηκε ο Αμβρόσιος για σχόλια κατά ομοφυλόφιλων παρά την εισήγηση του Εισαγγελέα!

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 17.00) Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των σχολίων του.

Την ενοχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τα δυο αδικήματα τα οποία τον βάρυναν.

Πρόκειται για την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Αμβρόσιος είχε κριθεί αθώος.

Κατά τη σημερινή διαδικασία δήλωσε εκ νέου αθώος, ενώ την απαλλαγή του από τις κατηγορίες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Στο επίμαχο κείμενό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιο είχε μηνυθεί για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.

Αρχικά, εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου πρότεινε, κατά την αγόρευσή της, την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό.


Την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου πρότεινε ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, όπου σήμερα δικάζεται για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους.

Ο Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του ανέφερε πως ο λόγος του Δεσπότη δεν έχει τη δύναμη να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων.

Κατά τη απολογία του ο Αμβρόσιος, υποστήριξε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη μέρα της ζωής του και υπογράμμισε ότι δεν καταφέρεται παρά μόνο εναντίον της αμαρτίας και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Στην απολογία του, ο Αμβρόσιος, είπε ότι το μένος του ήταν εναντίον των πολιτικών που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Όπως είπε αυτά που έγραψε (στο επίμαχο δημοσίευμα), τα έγραψε όχι με δόλο αλλά για να προφυλάξει την κοινωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά το χρόνο του δημοσιεύματος, η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ήταν ποινικό αδίκημα.

Ο Δεσπότης, ανέφερε επίσης, πως οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν, ενώ ότι το «Φτύστε τους» αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.