«Θύελλα» στην Εκκλησία από τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης σε χριστιανούς: Γιατί έστειλε επιστολή ο Ιερώνυμος

«Θύελλα» στην Εκκλησία από τις απαγορεύσεις  της κυβέρνησης σε χριστιανούς:  Γιατί έστειλε επιστολή ο Ιερώνυμος

«Θύελλα» έχει ξεσπάσει αναφορικά με την συναυλία επί τροχοφόρου που έδωσε η τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «θύελλα» που δεν άφησε εκτός ούτε την Εκκλησία.

Ο «συνωστισμός» που υπήρξε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αποτέλεσε την αφορμή για πολλούς ιεράρχες να εκφράσουν την δυσφορία τους, ότι την στιγμή που όλοι τους συμμορφώνονται με τις προσταγές της κυβέρνησης και κρατούν τις εκκλησίες τους κλειστές την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα στο να «διοργανώνει» ανοικτές συναυλίες.

Μάλιστα οι Ιεράρχες δεν κρύβουν την ενόχλησή τους συνδέοντας το γεγονός της «κινητής συναυλίας» με την απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου.

Το έντονο κλίμα που υπήρξε μέσα στην Εκκλησία ανάγκασε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να στείλει εχθές, επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητάει το άμεσο άνοιγμα των Ναών.

Σύμφωνα με την επιστολή η οποία κινείται σύμφωνα με πληροφορίες σε «αυστηρό τόνο» και γράφτηκε ύστερα από απόφαση που ελήφθη με τους Συνοδικούς, οι Ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν οι Ναοί για την λατρεία των πιστών χωρίς να υπάρχει θέμα συγχρωτισμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος ουσιαστικά αναγκάστηκε σπεύδοντας να αποστείλει την επιστολή, για να μην φανεί ουραγός των εξελίξεων καθώς είχε πληροφορηθεί ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από Μητροπολίτες και «πύρινα» κηρύγματα στα ποίμνιά τους αναφορικά με το άνοιγμα των εκκλησιών.

Όπερ και εγένετο με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο ο οποίος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε άνοιγμα τον εκκλησιών και έρθουν να του ζητήσουν το λόγο.

Έτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δημοσιοποίησε την αποστολή της επιστολής με στόχο να κατευνάζει τυχόν αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας που σε αντίθετη περίπτωση θα του καταλόγιζαν απραξία και «αφωνία», απέναντι και στις διώξεις της κυβέρνησης σε όσους ιερωμένους άνοιξαν εκκλησίες και μετέλαβαν πιστούς την περίοδο του Πάσχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας ακόμη λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες από το εκκλησιαστικό περιβάλλον του, είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.