ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θ.Καράογλου για Μητροπολίτη Λαγκαδά: «Έχασα έναν πολύ καλό μου φίλο»

Θ.Καράογλου για Μητροπολίτη Λαγκαδά: «Έχασα έναν πολύ καλό μου φίλο»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου μέσω επίσημης ανακοίνωσης έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη.

Αναλυτικά:

«Έχασα έναν φίλο μου! Έναν Ιεράρχη με τον οποίο είχα μια εξαιρετική συνεργασία, καθώς μας συνέδεε η αγάπη για τον τόπο μας.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, υπήρξε σπάνια περίπτωση Ιεράρχη. Λόγιος, βαθυστόχαστος και κοινωνικά μαχητικός.

Η κοίμησή του είναι μια μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδας, τη Μητρόπολη Λαγκαδά και την τοπική κοινωνία που τον λάτρεψε, καθώς αποτέλεσε ξεχωριστό παράδειγμα πεφωτισμένου και σεμνού Ιεράρχη. Ήταν αυτός που με κύρια χαρακτηριστικά τη θέληση και το πάθος της δημιουργίας, την αγωνιστικότητά του, αναγέννησε μια ολόκληρη Μητρόπολη. Ίδρυσε Εκκλησίες, λειτούργησε συσσίτια, βοήθησε απόρους. Λαμπρός, δυναμικός, εμβληματικός, με πολυσχιδή δράση Ποιμένας, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και των συνανθρώπων του.

Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης αποτέλεσε φωτεινό σημείο αναφοράς, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στην πρόοδο και ευημερία της.

Θα τον θυμόμαστε με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και βαθιάς εκτίμησης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη».

Φαβορί για να διαδεχθεί τον Άνθιμο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιωάννης βρισκοταν για δέκα χρόνια στη Μητρόπολη Λαγκαδά και διατηρούσε πολύ στενές σχέσες με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Θεωρούνταν προοδευτικός και ανοιχτόμυαλος, ενώ ήταν ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.