ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: «Για παιδαγωγικούς λόγους τέθηκε η αργία στους δύο ιερείς, έχουν ζητήσει συγγνώμη»

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: «Για παιδαγωγικούς λόγους τέθηκε η αργία στους δύο ιερείς, έχουν ζητήσει συγγνώμη»

Για ένα «λάθος» των δύο ιερέων, για το οποίο μάλιστα έχουν ζητήσει συγνώμη (και από το ποίμνιο τους), έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, αναφορικά με το θέμα της αργίας που τέθηκε σε δύο ιερείς της Μητρόπολης που χορήγησαν τη θεία κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλώντας στο orthodoxtimes.gr για το περιστατικό, τόνισε πως επρόκειτο για δύο ιερείς που διέπραξαν αυτό το λάθος, ο ένας τον προηγούμενο χρόνο και ο δεύτερος το εφετινό Πάσχα. «Έκαναν ένα λάθος οι ιερείς, τους κάλεσα, το συζητήσαμε, μπήκε και μια μικρή αργία και το θέμα έληξε», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του που ένα παλαιό ζήτημα πήρε τέτοια διάσταση σήμερα.

«Η αργία τώρα έχει περάσει, οι ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, κακώς έχει δημιουργηθεί αυτή η φασαρία. Πρόκειται για καλούς ανθρώπους, κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και από το ποίμνιο τους», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε, το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την εκκλησιαστική διαδικασία και τα μυστήρια της Εκκλησίας. «Όλες οι σύνοδοι των αυτοκέφαλων εκκλησιών, αποφάσισαν ότι πρέπει να ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης της θείας ευχαριστίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, υπάρχουν συνοδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται», ανέφερε στο orthodoxtimes.gr ο Μητροπολίτης Μάξιμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.