Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Γλυφάδας Τ.Γκουριώτη για την επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Γλυφάδας Τ.Γκουριώτη για την επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά», δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας, Τάσος Γκουριώτης, αναφορικά με την πρωτοφανή επίθεση με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες στην έδρα της Ιεράς Συνόδου στην Μονή Πετράκη και συνακόλουθα τον σοβαρό τραυματισμό πολλών εξ΄αυτών και μεταξύ των οποίων του Μητροπολίτη Γλυφάδος Αντώνιο, προέβη στην εξής δήλωση:

«Εκφράζουμε ως δημοτική παράταξη την συντριβή μας για την επίθεση και τον πόνο που υπέστησαν οι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.

Ειδικά ο επικεφαλής της Μητρόπολης της πόλης μας, ο Σεβασμιότατος Αντώνιος ο οποίος υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα, έχει όλους μας ψυχικά στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η σκέψη μας είναι μαζί του και οι ευχές μας για γρήγορη και ταχεία ανάρρωση, βγαίνουν μέσα από την ψυχή μας. Η ενέργεια του δράστη είναι αυτονόητα καταδικαστέα, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, και απέχει των χριστιανικών ηθών».

Στην φωτό κάτωθι ο Τ.Γκουριώτης στην τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Αντώνιου στην Μητρόπολη Γλυφάδας, προ διετίας:

Υπενθυμίζεται ότι το καυστικό υγρό (βιτριόλι) το έριξε εναντίον των Αρχιερέων, ιερέας ο οποίος δικαζόταν στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό δικαστήριο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των Μητροπολιτών Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και ο Μητροπολίτης Γουμένισσας, οι οποίοι και τραυματίστηκαν. Επίσης τραυματίστηκαν ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης δύο δικηγόροι κι ένας αστυνομικός,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι Μητροπολίτες του Συνοδικού δικαστηρίου και οι λοιποί τραυματίες έχουν διακομισθεί με εγκαύματα σε διάφορα νοσοκομεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.