ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών για γάμους ομοφυλόφιλων: «Εμείς στηρίζουμε την παραδοσιακή ορθόδοξη οικογένεια, τι θέλεις;»

«Να χαίρεσαι το σκοτάδι της προόδου σου»

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών για γάμους ομοφυλόφιλων: «Εμείς στηρίζουμε την παραδοσιακή ορθόδοξη οικογένεια, τι θέλεις;»

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μίλησε στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου της Μητρόπολής του και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών με τα βέλη να πηγαίνουν ουσιαστικά στην κυβερνητική πλευρά που ανακοινώνει ότι θέλει να φέρει αυτό το νομοσχέδιο.

Υπεραμυνόμενος της «παραδοσιακής, ελληνικής, ορθόδοξης οικογένειας» την οποία «στηρίζουμε», ο Μητροπολίτης χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για όσους εκφράζουν επικρίσεις για τις θέσεις του.

«Αυτήν την οικογένεια στηρίζουμε κι αν κάποιος μας θεωρεί συντηρητικούς, ε ναι, τέτοια συντήρηση τη θέλουμε. Ναι, είμαστε συντηρητικοί ρε, τι θέλεις;», τόνισε προσθέτοντας: «Είμαστε συντηρητικοί. Να χαίρεσαι την πρόοδό σου. Να χαίρεσαι το σκοτάδι της προόδου σου. Είμαστε συντηρητικοί και θα μείνουμε συντηρητικοί. Ναι θέλουμε να είμαστε συντηρητικοί. Σ’ αρέσει; Κι άμα σ’ αρέσει κι άμα σου κάνει. Εμείς θα είμαστε συντηρητικοί και θα στηρίζουμε αυτήν την οικογένεια, αγαπώντας κάθε άνθρωπο, χωρίς εξαιρέσεις».

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος επισήμανε ότι δεν απορρίπτει κανέναν. «Σεβόμαστε τους πάντες αλλά απαιτούμαι και να μας σέβονται. Και να μην μας κοροϊδεύουν, φτάνει πια! Ως εδώ! Ως εδώ πια! Απαιτούμε να μας σέβονται. Απαιτούμε να μας σέβονται, να σέβονται τον πατέρα μας και τη μάνα μας. Τα μνήματα των γονέων μας. Να μάθουν να τα σέβονται επιτέλους», ανέφερε προσθέτοντας: «Να αφήσουν τις αμερικανιές. Εδώ είναι Ελλάδα. Ελλάδα είναι εδώ. Κι άμα αρέσει. Κι άμα θέλουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μητροπολίτης διαμαρτυρήθηκε και για τον όρο «ομοφοβικός. «Δεν τολμάει να πει κανείς μια κουβέντα. “Ομοφοβικός”. Πού το βρήκατε ρε; Πού το βρήκατε; Αμάν πια, μας έχετε τυφλώσει, με την ψευδοπρόοδό σας», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.